Yaşam Türkiye ‘havadan sudan’ bahsediyor

Türkiye ‘havadan sudan’ bahsediyor

24.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kar da vardı; yağmur, sel, hortum ve fırtına da... Türkiye’nin dört bir yanında önceki gün ve dün, hayatın yönünü hava şartları belirledi. İşte yurdun dört bir yanından meteorolojik manzaralar, yaşananlar...

Türkiye ‘havadan sudan’ bahsediyor

BURSA Uludağ ve Kocaeli Kartepe’de önceki akşam başlayan kar yağışı sezon hazırlığı yapan tesis sahiplerini sevindirdi. Kar kalınlığı Uludağ’da 15, Kartepe’de 5 santimetreye çıktı.

MUŞ’UN Varto ilçesindeki Hamurtepe Gölü’nün turizme kazandırılması için başlatılan yol yapım çalışmalarını incelemeye giden Muş Valisi Erdoğan Bektaş, milletvekilleri Seracettin Karayağız ve Medeni Yılmaz, Belediye Başkanı Necmeddin Dede ile çok sayıda bürokrat, yolun kardan kapanması nedeniyle yaklaşık 2 saat mahsur kaldı.

MERSİN’İN Erdemli ilçesine bağlı turistik Kızkalesi beldesinde deniz üzerinde 4 ayrı noktada oluşan hortum, balıkçılara zor anlar yaşattı. Sahildeki çok sayıda tekne hasar gördü, bazıları battı. Yuva Deresi’nin taşması sonucu D-400 Karayolu’nda ulaşım tek yönlü sağlandı.

ZONGULDAK, Sinop ve Samsun’da etkili olan fırtına nedeniyle boyu 10 metreyi aşan dev dalgalar oluştu. Balıkçılar denize açılamadı. Zonguldak’ta dalgakıranları aşan dalgalar tehlike yarattı. Dev reklam tabelaları ve ağaçlar devrildi, bazı binaların çatıları uçtu. Enerji nakil hatlarının zarar görmesiyle birçok yerde elektrik kesintileri yaşandı.

ESKİŞEHİR’DE minibüs bekleyen Talip Satılmış’ın üzerine şiddetli rüzgâr nedeniyle yerinden sökülen reklam tabelası düştü.

KAYSERİ’DE şiddetli lodosun etkisiyle sobalardan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 20 kişi, hastanelerde tedavi altına alındı.

SAKARYA’NIN Çaybaşı Yeniköy beldesindeki Selvili Camisi’nin minaresi, şiddetli rüzgâr nedeniyle caminin kubbesinin üzerine devrildi. Namaz saati olmadığı ve camide kimse olmadığı için ölen ya da yaralanan olmadı. Akyazı Kuzuluk’ta da 510 yıllık çınar ağacı fırtınadan devrildi.

BOLU Abant’taki otellerde konaklayan tatilciler, sabah kalktıklarında gece boyunca yağan kar nedeniyle beyaza bürünmüş bir manzarayla karşılaştı. Tatilciler göl etrafında yürüyüşe çıkıp kartopu oynadı. Kar kalınlığı Abant’ta 6, Kartalkaya’da 15 santimetre olarak ölçüldü.

Türkiye ‘havadan sudan’ bahsediyor

ÇANAKKALE

Türkiye ‘havadan sudan’ bahsediyor

MANİSA
Türkiye ‘havadan sudan’ bahsediyor

BOLU

Yazarlar