Kültür Sanat Türkiye'nin Harry Potter'ı Kapadokya'da motor dedi

Türkiye'nin Harry Potter'ı Kapadokya'da motor dedi

24.08.2012 - 12:14 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin Harry Potter'ı Kapadokya'da motor dedi

Türkiyenin Harry Potterı Kapadokyada motor dedi

Türkiye’de de ilgi ile izlenen ve önemli gişe hasılatı sağlayan Harry Potter’in Türk versiyonu ’Hititya: Madalyonun Sırrı’ isimli sinema filminin çekimine Kapadokya bölgesinde başlandı. Türkiye’de bir ilk olacak film güçlü oyuncu ekibinin yanı sıra görsel efekt uygulamaları ve Kapadokya’da yaratılan platosuyla da dikkat çekti. Fantastik bir dünyada annelerini bulmaya çalışan 3 kardeşin maceralarını konu alan filmde Türk ve Alman oyuncular yer alıyor. Kapadokya Bölgesi’nin plato olarak kullanıldığı filmin başrollerinde Almanya’nın oyuncularından Bruno Eyron ve ’Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisinde ’Osman’ karekterini canlandıran Emir Berke Zincidi başlıca rolleri paylaşıyor. 7 milyon TL bütçeli filmde, Türkiye ve yurt dışında beğeniyle izlenen tiyatro ve sinema oyuncusu Serra Yılmaz ile ’Kurtlar Vadisi’nin ’Memati’si Gürkan Uygun ile Avni Yalçın, Uğurkan Erez, Okan Yalabık, Mete Horozoğlu ve Engin Akyürek,Alman oyuncu Bruno Eyron gibi isimler de rol alıyor. Alman yönetmen Verena S. Freytag’ın çekeceği filmin uygulamalı yapımcılığını ’Propaganda’ ve ’Ulak’ isimli sinema filmlerinin yanı sıra, ’Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisine imza atan Cengiz Deveci üstlendi.

Haberin Devamı

Göreme’deki ’Hititya Çocuk Festivali’ kapsamında çevredeki yerleşim birimlerinden film platosuna getirilen birçok çocuk, oyuncularla birebir tanışma fırsatını yakaladı. Filmde rol alan oyuncuların büyük bölümünün de katılımı ile düzenlenen festival, bölge yetkilileri ve halkın beğenisini topladı.

Filmde kötü adam ’Zebab’ı canlandıracak olan ’Kurtlar Vadisi’ isimli dizinin ’Memati’si Gürkan Uygun, kendi iç hikayelerinden oluşan ve Türkiye’nin ilk fantastik çocuk filminde rol almanın mutluluğu içerisnde olduğunu söyledi. Uygun, şöyle dedi:

"Bizim kendi iç hikayelerimizden oluşan bir film olacak. Filmde fazlasıyla da efekt ve animasyon kullanılacak. Seti gezmeye geldik. Böyle bir filmin içerisinde olmaktan keyifliyim ve merak içerisindeyim. Kapadokya zaten bizim hikayemiz için uygun bir yapıya sahip. Anladığım kadarıyla animasyonu da kolaylaştırıcı değerler var. Ama hikayemiz de bu bölgede geçiyor. Kötülüklerin başında olan ’Zebab’ karakterini oynuyorum. Fantastik filmin fantastik bir karakterini canlandıracağım. Yılan ve insan arası bir konsepti var.İlk kez bir fantastik filmde rol alacağım. Karakter ilgimi çekti ve denemeyi de uygun buldum."

Haberin Devamı

Gürkan Uygun, ’Memati’ karakterini canlandırdığı ’Kurtlar Vadisi’ dizisine ilişkin bir soru üzerine, "Bilmiyoruz, bakıp göreceğiz. Başka mevzuların konusu başka röportaj konusudur" dedi.

Filmde ’Köyün bilge kadını’nı canlandıran oyuncu Serra Yılmaz da başka bir dünyaya ait farklı bir karakter rolünü üstlendiğini söyledi. Yılmaz, "Bir başka dünyanın karakteriyim. Bugüne ait bir karakter değil. Geçmişe ait bir karakteri canlandırıyorum. Türkiye’nin ilk fantastik filminin devamı gelmesi lazım. Çocukluğumda Cumartesi Pazar İstanbul’da saat 11.00’de çocuk filmi seansı olurdu. Türkiye’de çocuk tiyatrosu ve Çocuk Sinemasına ilişkin olarak ciddi bir üretime ihtiyaç olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Filmin başrol oyuncusu Bruno Eyron, 20 yıl önce bir Alman dizisinin çekimi için Bodrum’da kamera karşısına geçtiğini, Kapadokya bölgesinde ilk kez böylesine farklı bir konumda rol alacağını belirtti. Kendisine Almanya’da bu filmle ilgili olarak teklif geldiğini söyleyen Bruno Eyron, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Kapadokya’da çocuk fantastik filmi için teklif gelmesinin ardından 6 ay sonra bölgede çekim yapılacağını doğrusu hiç düşünmemiştim. Türkiye’de bu şekilde bulunmak ve bu çocuklarla bir arada bir film yapmak çok güzel bir şey. ’Çok iyi bir film olacak’ diye düşünüyorum. Rolüm de çok kolay. Ben kaybolan eşimi arayacağım. Hepimiz eşimizi arıyoruz, onun için kolay bir rol olacak diye düşünüyorum."

Filmde arkeolog bir baba (Bruno Eyron) ve Asya adında özel güçlere sahip bir annenin çocukları; Alaz (Emir Berke Zincidi), Nehir (Nehir Çağla) ve Yaman (Egemen Zincidi) öldüğüne inanmadıkları annelerini ararken Hititya adlı paralel bir evrene geçmelerini ve bu evrende sahip oldukları özel güçlere kavuşmalarının hikayesi anlatılıyor. Filmde; ’Kötülükler Dünyası’nın efendisi Zebab (Gürkan Uygun); çocukların annelerini kurtarmaması ve kehaneti gerçekleştirilememesi için elinden geleni yapıyor.