Stil Uzak Doğu Desenleri 2012 Sezon Trendi

Uzak Doğu Desenleri 2012 Sezon Trendi

10.02.2013 - 00:00 | Son Güncellenme:

Asya’ya doğru bir yolculuk gerçekleştiriyoruz! Siz de Uzak Doğu desenlerine bayılıyor; kıyafetiniz ve aksesuarlarınız için Çin, Japon, Kore gibi bir çok Asya ülkesinin nimetlerinden faydanlanmak istiyorsanız doğru yerdesiniz!

Uzak Doğu Desenleri 2012 Sezon Trendi


Çoğu zaman yanlış anladığımız “Oryantal” kelimesinin tam karşılığı olan “Doğu”ya 2012’nin kış sezonunda epey bir rastlayacağız gibi gözüküyor. Başta Çin ve Japonya olmak üzere, doğunun kendine özgü, orjinal ve geleneksel yapısı itibariyle kumaşları ve desenleri, aksesuar ve saç modellerine kadar geniş bir yelpaze sunuyor.

Haberin Devamı

“Renk renk, desen desen” diye tabir ettiğimiz parçalar tam olarak da bu görünümü tasvir ediyor aslında... Küçük çiçeklerin, pembemsi kiraz ağaçlarının dallarını andıran figürlerle ve belimize sarıp sarmaladığımız kemeri andıran kumaş parçalarıyla yerel, yöresel görünüme bürünüyoruz.

Uzak doğu desenlerine benzerliğiyle dikkat çeken aynı zamanda kültürümüzün bir parçası olan “çini”ler de ilham kaynağı olacak derecede! Mavi, beyaz, kırmızı ve daha bir çok göz alıcı rengin barındırdığı desenlerde temel renk olarak siyah ve gri parçalarınızı kullanabilir, renklerle konstrast yaratabilirsiniz. Tercih edeceğiniz Judo ceketleri, parlak, çiçekli kumaşlarla ve tam platformlu düz ayakkabılarla kusuruz bir şekilde “Orientalist Style’a” kavuşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bizleri Japonya’nın kimonosu, Çin’in çiçek figürleri ile beraber Uzak Doğu’nun eşi olmayan kültürüne çeken tasarımlar, dünyaca ünlü tasarımcı ve modacıların da uğrak durağı olmuşa benziyor. Etro, Mary Katrantzou, Marni, Erdem, Zeynep Tosun, Leonard, Dries Van Noten gibi dünyaca ünlü tasarımcı ve markaların 2012 kış sezonunda yer verdikleri bu konsept moda editörleri tarafından “ Modern kadının Uzak Doğu’ya gelecekçi yaklaşımı’ olarak nitelendiriliyor.

Unutmadan, saçınızı çubuklarla tutturmayı da ihmal etmeyin!
 


Yazarlar