Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Endolif yöntemi yüz şekillendirmeyi bir arada sunan lazer yöntemidir. Özellikle yüz ve gıdı çevresindeki sarka, torbalanma sorunlarında tercih edilir. Herhangi bir cerrahi kesi ya da genel anestezi gerektirmediği için oldukça güvenli bir yöntemdir. Boyun, gıdı sarkması, çene hattı belirginleştirme, göz altı torbalarından şikayetçi olan kişilerin yaptırmak istediği bir yöntemdir.

Lokal anestezi ya da soğutma eşliğinde yapılan işlem diğer uygulamalara kıyasla oldukça kolaydır. İşlem sonrasında ise 48 saat süren ödemler yaşansa bile kişi aynı gün gündelik hayatına dönebilir. Diğer yüz ve gıdı ameliyatlarının aksine morluk oluşmamakta ve korse ya da bandaja ihtiyaç duyulmamaktadır.

Haberin Devamı

Herkes için ideal bir yöntem

18 yaşını tamamlamış herkesin kolaylıkla uygulatabileceği bir yöntemdir. İleri derece yüz ve gıdı sarkması olan kişilerde endolift ile beraber ek uygulamaların yapılması gerekebilir. İşlemin diğer bir sağladığı avantaj ise yaptırıldıktan hemen sonra etkisinin belli olmasıdır. Cilt yapısına göre 2 ila 5 yıl arasında endolift etkisini görmek mümkündür.

Sorunsuz ve sarkma problemlerinin olmadığı ciltlerde tek seans yeterli olurken kişinin şikayetlerine göre belirli aralıklar ile işlemin tekrarlanması gerekebilir. Genellikle tekrar sıklığı ise 6 ay arayla seansların yapılmasıdır. Seansların uzunluğu ise işlem yapılacak bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Kişinin ihtiyacı olan bölgelere göre seanslar planların ve 2 bölge tedavisi birlikte yapılabilir. Tek bir seans ise yaklaşık 45 dakika sürmektedir.

Endolift lazer yönteminin mevcut olan 3 modu vardır. Bu modlar ise; akne tedavisi, cilt sıkılaştırma ve yağ yakmadır. Kişinin şikayetçi olduğu sorunun çözümüne yönelik tedavi uygulanır. Cilt sarkması ön planda olan kişilerde sıkılaşma modu kullanılırken sarkma ve yüz küçültme durumlarında yağ yakma moduna da ihtiyaç duyulabilir.

Endolift yönteminde oldukça güvenilir

Endolift yöntemleri diğer yöntemlere kıyasla oldukça güvenilirdir. Bunun sebepleri ise; anesteziye gerek duyulmadan işlem tamamlanabilir. Uzun süreli etki gösterir ve etkisini tek seansta belli eder. Kesi gerektirmediği için iz bırakmaz. Kanama, morarma gibi yan etkiler yaşamazsınız. İyileşme süreci olmadan günlük yaşantınıza geri dönebilirsiniz. Ciltte sarkmaya yol açan yağlar yok olur ve toparlanmış bir görünüm elde edilir. Uygulama yapılan bölgede kollajen uyarıldığı için cilt kendini yeniler. Aşırı yağ dokusu azaldığı için cilt sıkılaşır. Bu sıkılaşma ile beraber çene hattı ve yüz kontürü belirginleşerek ortaya çıkar.

Haberin Devamı

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/