Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Düzenli güneş kremi kullanılmaması sonucunda ise görülebilecek sorunlar şu şekildedir;

Kırışıklıkların artmasına ve derinleşmesine neden olabilir

Güneş altında korunmadan gereğinden fazla kalınması kırışıklık soruna yol açabiliyor. Kırışıklık sorunu haricinde maruz kalınan zararlı ışınlar cilt kanserini de beraberinde getirmektedir.

Cilt lekelerinin başlıca sebebidir

Cildimiz güneş ışınları altında leke oluşumuna hazır haldedir. Güneş kremi sürmeden güneş ışınlarına maruz kalındığı zaman değişik büyülükte ve renkte lekelenmeler oluşabilir. Leke sorunu ise sonrasında damar çatlamasına yol açabilmektedir.

Haberin Devamı

Cilt kanserlerini tetikleyebilir

Güneş yanıkları sadece yazın değil kışın da oluşabilir. Özellikle beyaz tenli kişilerin güneş yanığı sonrası ağrılarının daha fazla olduğu görülmektedir. Güneş yanıklarının önüne geçilmediği ve maruz kalmaya dikkat edilmediği takdirde bu gibi durumlar cilt kanserine kadar ilerleyebilmektedir.

Güneş, cildimiz ve sağlığımız için faydalı olduğu kadar zararlı da olabilir. Bu sebeple güneşten her yaşta ve her mevsimden korunmak gerekmektedir. Güneş kreminin düzenli kullanımı ile zararlı güneş ışınlarının oluşturabileceği zararlı etkiler azaltılarak cilt problemlerinin önüne geçilebilir.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/