Yemek Vanilya Şurubu Nedir, Ne İşe Yarar? Nerelerde Ve Nasıl Kullanılır?

Vanilya Şurubu Nedir, Ne İşe Yarar? Nerelerde Ve Nasıl Kullanılır?

16.08.2021 - 01:39 | Son Güncellenme:

Özellikle son dönemlerde isminin sık sık duyulduğu vanilya şurubu çeşitli özelliklere sahiptir. Sizin için vanilya şurubunun ne demek olduğunu, vanilya şurubunun nerelerde kullanıldığını ve bu şurubun ne işe yaradığını derledik.

Vanilya Şurubu Nedir, Ne İşe Yarar Nerelerde Ve Nasıl Kullanılır

Vanilya şurubu önemli ve hoş kokulu olan esans türlerinden bir tanesini ifade etmektedir. Günümüzde sık sık kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Vanilya Şurubu Nedir?

 Vanilya Şurubu, en pahalı nitelikteki zirai ürünlerden olan vanilyadan yapılmaktadır. Vanilya şurubunu uzun süre boyunca saklamak mümkün olmaktadır. Vanilya şurubu hamur işlerinde sık sık kullanılmaktadır. Vanilya şurubu dışarıdan da temin edilebilmektedir. Ancak Türkiye içerisinde üretilemediği için pahalı olabilmektedir. Ancak evde yapılırsa daha sağlıklı olmaktadır. Vanilya çubukları çok daha hızlı bozulduğu için vanilya şurubu çok daha uzun ömürlü olmaktadır. Yapım işlemi de oldukça kolaydır.

 Vanilya Şurubu Nerelerde Kullanılır?

 Laboratuvar ortamı içinde hazırlanan esanslar, kokuyu ve tadı taklit edebilen ürünlerdir. Kahvelerde ve pastaların içerisinde tercih edilen vanilya şurubu, çileğin üstüne damlatıldığında bu meyveyi çok daha lezzetli hale getirebilecek bir etkiye sahip olmaktadır. Vanilya şurubu mutfaklarda, özellikle de kakao ve şeker eşliğinde pasta ve tatlılarda tercih edilmektedir. Vanilya yalnızca mutfaklarda değil kozmetik alanında da kendisine sağlam bir yer edinmiştir. Losyon, şampuan, krem ve benzeri nitelikteki ürünlerde hoş kokusu sebebiyle sık olarak tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

 Vanilya Şurubu Ne İşe Yarar?

 Vanilya şurubu genel olarak pastalara, keklere, tartlara ve kurabiyelere aroma ve hoş koku vermesi amacı ile kullanılmaktadır. Pastanelerde ve kafelerde sıklıkla vanilya şurubundan yararlanılmaktadır.

 

 

Yazarlar