Yılbaşı Yeni yıla CI Editions ile girin

Yeni yıla CI Editions ile girin

19.12.2014 - 12:22 | Son Güncellenme:

Contemporary Istanbul, CI Editions eserleri ile sanatseverleri yeni bir yıla uğurluyor!

Yeni yıla CI Editions ile girin

Contemporary Istanbul’un yeni girişim ve insiyatifi CI Editions, 19-21 Aralık tarihlerinde özel ve sınırlı sayıda eserleri The Sofa Hotel’deziyaretçilere sunuyor!

13-16 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Contemporary Istanbul’da, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi gören CI Editions tarafından seçilen sanatçıların dikkat çeken özel edisyon eserleri, yeni yıla girerken sanatseverlerin edinebilecekleri en özel hediyeler olmaya aday!

13-16 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Contemporary Istanbul’da ilk defa lanse edilen proje, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi gördü.

CI Editions tarafından özel olarak seçilen Hale Tenger’in Ayyy yıldız. heykeli, Buğra Erol’un Evinde gibi Hisset 1’i, Fırat Engin’in Untitled objeleri, Orhan Cem Çetin’in fotoğrafları, Ali Emir Tapan, Ardan Özmenoğlu’nunOne&Only isimli ipek baskısı, Ahmet Polat ve Sıtkı Kösemen’in fotoğrafları, Erdoğan Zümrütoğlu’nun triptiği gibi özel edisyonlu eserler, 19 Aralık 18:30’da gerçekleşecek açılışı takiben 20-21 Aralık günleri arasında Nişantaşı The Sofa Hotel HallArts salonunda sergilenecek. CI Editions’a özel edisyon üreten Mustafa Horasan, Gözde Türkkan, BookLab, Seçkin Pirim, Ahmet Duru, Selçuk Ceylan, ÖzlemGünyol& Mustafa Kunt gibi sanatçıların eserleri, yeni yıla başlarken ziyaretçilerinulaşılabilir fiyatlarla edinebilecekleri en anlamlı hediye olacak.

Bu yıl Contemporary Istanbul’un öncelikli olarak ortaya koyduğu yenilikler arasında bulunan CI Editions’ın amacı öncelikle, edisyonların, sanat üretimi sürecinde önemli bir rol oynadığını göstermek ve sanatın farklı kitlelere ve sanatseverlere ulaşmasını sağlayabilecek bir platform yaratmak. CI Editions girişimi aslında sanatsevere sanatın ulaşılabilir bir olgu olduğunu ve bir eser satın almanın sadece parasal değil ‘kültürel’ bir değer olduğunu göstermeyi amaçlıyor.

Bu önemli proje hakkında görüşlerini açıklayan Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli: ‘Her sanatçının Contemporary Istanbul için özel olarak ürettiği edisyonlardan oluşan CI Editionsgirişimi, Contemporary Istanbul’da gördüğü ilgi ile beraber sanat fuarlarına şimdiden katılım için davet aldı. Birbirinden değerli 17 Türk sanatçı ile başlayan CI Editions projesi, 2015 yılında yabancı sanatçılar ile birlikte 170 sanatçıyı bünyesine katmayı hedefliyor. Sanatın daha geniş bir izleyici kitlesiyle ve yeni sanatseverler ile buluşmasında rol almaktan ötürü gururluyuz’ dedi.

Yazarlar