Yeşil rengiyle büyüleyen ıspanaklı rulo pasta tarifi
Ispanak tadını asla almayacağınız ancak vitamin ve mineral bakımından zengin bir pasta yapmaya ne dersiniz? Yeşil rengiyle, gıda boyasına rakip olacak ıspanaklı muzlu rulo pasta yapımı oldukça basit! Çay saatlerinizi şenlendirecek ıspanaklı rulo pasta tarifi için malzemeleri hazırlayın. İşte ıspanaklı muzlu rulo pasta tarifi...

Yapımı için malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti
4 tane muz
Üzeri için:
Çikolata
Ispanaklı Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?
1. adım: Öncelikle yumurtaları ve şekeri 5 dakika boyunca çırpın.
2. adım: Ispanakları iyice yıkayın ve yarım çay bardağı su koyup rondodan geçirin.
3. adım: Daha sonra ıspanak püresi, un, kabartma tozu ve vanilyayı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
4. adım: Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırlamış olduğunuz harcı döküp 180 derece fırında pişirelim.
5. adım: Pişen rulo pastayı soğuması için iyice bekletin ve daha sonra yağlı kağıt ile birlikte rulo yaparak sarın.
6. adım: Kreması için krem şanti hariç tüm malzemeleri soğuk süte katıp pişirin ve soğumaya bırakın.
7. adım: Soğuma işleminden sonra krem şantiyi toz bir şekilde içine ekeleyin ve 5 dakika çırpın.
8. adım: Sarmış olduğunuz rulo pastayı açıp arasına hazırlamış olduğunuz kremadan sürüp muzları bütün haliyle arasına koyup tekrar sarın.
Son adım: Buzdolabında 1 gece bekletin ve ertesi gün çikolatayı benmari usulü eritip üzerini süsleyin. Son olarak toz fıstıkla servis edin.
Afiyet olsun.