Geri Dön

Yılbaşı sofrasının vazgeçilmez fırında hindi

Yılbaşı sofrası deyince akla ilk gelen şüphesiz ki hindidir. İşte anlatımı kolay hindi tarifi

Yılbaşı sofrasının vazgeçilmez fırında hindi

Malzemeler

2 kg'lık bir hindi.
1 limon,
1 diş sarmısak
2 orta boy havuç
1 bardak su,
biraz tuz
6 çorba kaşığı sadeyağ
ya da margarin.
2 soğan.

Hazırlanışı

Tüyleri yolunmuş içi temizlenmiş, yıkanıp tuzlanmış hindiyi yağ soğan, sarmısak ve kazıyıp dörde böldüğünüz havuçlarla birlikte bir tencereye koyun. Suyunu sıktığınız limonun' kabuklarını da atın içine ve tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyun.

Su kaynayınca, tencereyi, kapağını açmadan olduğu gibi kızgın fırına sürün. Hindi yumuşayıncaya kadar, diğer tarafını da çevirmek suretiyle pişirin. Yumuşaymca, açın tencerenin kapağını. Dibindeki yağlı sudan arada bir, kaşıkla alıp üzerine dökün.

Bu hindinin nar gibi kızarmasını sağlar. Sonra da hindiyi, göğüs but ve kol kısımlarını ayırmak suretiyle parçalayarak bir tabağa yerleştirin. Tencerede kalan sebzeleri de (limon hariç) bir süzgeçten geçirip püre haline getirin. Bunu ya hindinin üzerine dökerek ya da bir salçalığa koyarak hindiyle birlikte servis yapın. (Limon suyu hem hindiyi çabucak pişirecek hem bembeyaz yapacaktır.)

Hindiye sos ilave etmek isterseniz önerimiz var:

1 küçük yemeklik doğranmış soğanı 1 diş sarımsakla kavurun. Üzerine et suyu ekleyip kaynatın. 1 tatlı kaşığı nişastayı soğuk suda eritip et suyuna ekleyin. Yarım avuç kadar kavrulmuş bademi ekleyin, biraz kaynatıp blender'dan geçirin.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber