Yaşam Yılın filmi ‘Başlangıç’

Yılın filmi ‘Başlangıç’

01.01.2011 - 00:44 | Son Güncellenme:

İngiliz Sinema Dergisi Empire, 2010 yılının en iyi 20 filmini seçti

Yılın filmi ‘Başlangıç’

Listenin birinci sırasında Christopher Nolan’ın gişede büyük başarı elde eden filmi “Başlangıç / Inception” bulunuyor. Leonardo DiCaprio’nun başrolünde olduğu film, insanların beyinlerine girip, fikirlerini çalan bir grup hırsızın öyküsünü anlatıyor. İkinci sırada ise yine önemli bir yönetmenin David Fincher’ın imzasını taşıyan “Sosyal Ağ / The Social Network” var. Empire facebook sitesinin kuruluş öyküsünü anlatan filmle ilgili açıklamada, “Film, bilgisayarla ilgili olabilir ama Fincher’ın sayesinde hikaye, iki yüzlülük, mahvolan arkadaşlıklar, sosyal çöküşlerle ilgili bir Yunan tragedyasına dönüşmüş” denildi.
Üçüncü sırada Pixar’ın olağanüstü animasyonu “Oyuncak Hikayesi 3 / Toy Story 3” bulunuyor. Empire filmle ilgili yorumda, “Animasyon sadece aksiyon ve tehlike ile ilgili değil, kalplere hitap ediyor. Eğer film denetleme kurulu işini iyi yapsaydı, filme ‘yetişkinleri ağlatır’ diye bir uyarı koyması gerekirdi” denildi. Dördüncü sırada, başrolünü George Clooney’in oynadığı “Aklı Havada / Up in the Air” var. Hayatı uçaklarda ve seyahatlerde geçen yalnız bir adamın öyküsünün anlatıldığı film, Empire’a göre “Bir karakter incelemesini, romantizmi ve komediyi, kaliteli bir şekilde bir araya getiriyor.” Beşinci sırada, bir hapishanede “Peygamber / A Prophet” adlı Fransız filmi bulunuyor.

Haberin Devamı

İŞTE 2010’UN EN İYİ FİLMLERİ
İngiliz Sinema Dergisi Empire, 2010 yılının en iyi 20 filmini seçti. Listenin birinci sırasında Christopher Nolan’ın gişede büyük başarı elde eden filmi
1. “Başlangıç / Inception”
2. “Sosyal Ağ / The Social Network”
3. “Oyuncak Hikayesi 3 / Toy Story 3”
4. “Aklı Havada / Up in the Air”
5. “Peygamber / A Prophet”
6. “Scott Pilgrim vs. The World”
7. “Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans”
8. “Zindan Adası / Shutter Island”
9. “Winter’s Bone”
10. “Kick-Ass”
11. “Four Lions”
12. “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? / How To Train Your Dragon”
13. “Yalnız bir Adam / A Single Man”
14. “Monsters”
15. “The Kids Are All Right”
16. “Gözlerindeki Sır / The Secret In Their Eyes”
17. “Exit Through The Gift Shop”
18. “Valhalla Rising”
19. “Lebanon”
20. “Precious: Based On The Novel Push By Sapphire” / Yönetmen: Lee Daniels

Yazarlar