Geri Dön

Fırın ağzı tarifi

Yunus Emre Akkor'un Osmanlı Mutfağı'ndan enfes yemekleri okurlarıyla buluşturduğu kitabından en leziz tariflerden biri de Fırın Ağzı. İşte ağızlara layık Fırın Ağzı tarifi...

Fırın ağzı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg kuzu pirzola
10 adet sivri biber
10 adet domates
2 baş sarımsak
150 gr. kuyruk yağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik 
1 tatlı kaşığı tuz

Fırın Ağzı Nasıl Yapılır?

Domatesleri ve biberleri iri iri  doğrayın ve  sarımsakları ayıklayıp ikiye bölün.

Pirzolaları tepsiye alıp, üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı döküp karıştırın ve  tepsiye dizin.

Biber ve sarımsakları tepsiye serpiştirin.

Etlerin üzerini domatesle kaplayın.

Domateslerin üzerine ince kıyılmış kuyruk yağı ve tuz serpiştirin. 

180 derecede 2 saat pişirip servis edin. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber