Geri Dön

Zerdeçal Çayı Nasıl Yapılır? Taze Ve Kök Zerdeçal Çayı Nasıl Demlenir?

Günümüzde sıklıkla kullanılan ve faydaları birden çok olan zerdeçal çayı tam bir sağlık deposudur. Özellikle kullanım alanları ve faydaları bakımından oldukça öneme sahip bir çaydır. Sağlığa ve vücuda olumlu bir şekilde etki etmektedir. Sizde zerdeçal çayının faydalarını ve kullanıldığı alanları öğrenip buna göre kullanımını gerçekleştirebilirsiniz. Zerdeçal çayı nasıl yapılır? Taze ve kök zerdeçal çayı nasıl demlenir, neye iyi gelir, hangi hastalıklara iyi gelir, yararları, nasıl yapılır? Gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

Zerdeçal Çayı Nasıl Yapılır? Taze Ve Kök Zerdeçal Çayı Nasıl Demlenir?

Zerdeçal çayı insan sağlığı konusunda oldukça faydalı ve işe yarar bir karışımdır. Antioksidan ve anti-enflamatuar içeriği sayesinde birçok hastalığa karşı kalkan olmaktadır. Sindirim sistemini düzenleyip bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Kalp sağlığına birebir etkili olmasının yanı sıra alzheimer hastalığına yakalanma riskini ortadan kaldırmaktadır. 

Haberin Devamı

Zerdeçal Çayı Faydaları Nelerdir?

 * Boğaz ağrıları ve soğuk algınlığına karşı koruma sağlar

 * Kan dolaşımını arttırır.

 * Karaciğerin kendini temizlemesine yardımcı olur.

 * Yağ yakımı işlemine destek olur.

 * Hafızayı güçlendirir.

 * Stres ve psikolojiyi etkileyen durumlara karşı sakinleştirici etkisi vardır.

 * Bağışıklık sistemini güçlendirir.

 * Sindirim sistemini rahatlatır, yumuşatır ve kabızlığı giderir. 

Zerdeçal Çayı Nasıl Yapılır? 

Baharat olarak birçok dünya mutfağında kendine yer bulan zerdeçal aynı zamanda sevilen bir bitki çayı olarak da kullanılmaktadır. Kök ve toz halinde bulunan zerdeçallardan ihtiyacınıza göre demleme yapabilirsiniz. 2 çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal, 1,5-2 bardak su, 1 ya da yarım çay kaşığı zencefil ve istek doğrultusunda bal, limon ve meyveler eklenerek zerdeçal çayı yapılmaktadır. 

Haberin Devamı

Taze ve Kök Zerdeçal Çayı Nasıl Demlenir?

Kök zerdeçal içilmek isteniyorsa öncelikle toz haline getirilmelidir. Demlenme şekilleri ise; Bir demlikte su 100 derece sıcaklık ile kaynatılmalıdır. Suyun kaynama işlemi tamamlandıktan sonra içine zerdeçal ve zencefil eklenir. 15 dakika beklenip su ile karışması ve suya rengini vermesi sağlanır. Demleme işlemi tamamlandıktan sonra süzgeçten geçirilerek bardağa konur ve hafif soğuması beklenir. Tat olarak beğenilmediği taktirde içine meyve, bal ya da limon katılabilir. 

Zerdeçal Çayı Hangi Hastalıklara İyi Gelir? 

Kan dolaşımını arttır. Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Hücre zarlarının zarar görmesine engel olur. Vücut ödemlerinin atılmasında rol oynar. Eklem ve kas hastalıklarına, ağrılarına birebir olarak iyi gelmektedir. Karaciğer rahatsızlıklarını giderir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber