Dini Bilgiler Ayetel Kürsi Duası Önemi Nedir? Ayetel Kürsi Adını Nereden Almıştır?

Ayetel Kürsi Duası Önemi Nedir? Ayetel Kürsi Adını Nereden Almıştır?

28.03.2023 - 10:41 | Son Güncellenme:

Ayetel Kürsi duası internet üzerindeki arama motorlarında oldukça yoğun bir şekilde insanlar tarafından araştırılmaktadır. Bu ayeti kerimenin, insanı çeşit kötülüklerden koruduğu yönünde bir inancın varlığı söz konusudur. Sizin için oldukça fazla sayıda insanın oldukça büyük bir merakla sormakta olduğu Ayetel Kürsi adını nereden almıştır sorusunun yanıtını tüm detaylarıyla birlikte derledik.

Ayetel Kürsi Duası Önemi Nedir Ayetel Kürsi Adını Nereden Almıştır

 Ayetel Kürsi duasında, Yüce Allah'ın hiçbir şeye gereksinim duymadığı dünya üzerinde varlık göstermekte olan her şeyin ilk ve tek sahibinin Allah olduğu söylemektedir. Ayetel Kürsi ayeti kerimesi her Müslümanın bilmesi ve mutlaka okuması gereken önemli bir ayet olarak bilinmektedir. Hadis kaynaklarında mevcut olan bilgiler doğrultusunda pek çok faziletlerinin olduğu haber verilmektedir. Müslümanlar için önemi büyük olan Ayetel Kürsi duası özellikle sabah ve akşam vakitlerinde çok fazla okunmaktadır.

Öneri:
Ayetel Kürsi

Haberin Devamı

 Ayetel Kürsi Adını Nereden Almıştır?

 Farz namazların ardından ve gece yatarken de her çeşit beladan korunmak adına okunması tavsiye edilen bir dua olan Ayetel Kürsi ile ilgili olarak oldukça fazla insanın büyük bir merak içinde araştırmakta olduğu Ayetel Kürsi adını nereden almıştır sorusunun yanıtı şu şekilde verilmektedir:

 Ayetel Kürsi duası, Kur'an-ı Kerimde bulunmakta olan Bakara suresinin tevhid akidesinin anlatılmakta olduğu 255. Ayetin adı olmaktadır. Ayetel Kürsi duası mevcut olan adını ayetin içinde geçmekte olan ve “taht, hükümranlık, ilim, kudret” gibi çeşitli anlamları taşıyan ‘kürsi’ kelimesinden almış durumdadır.

 Ayetel Kürsi ayeti kerimesine isim veren şahıs ise Peygam Efendimiz Hz. Muhammed’dir.

Haberin Devamı

 Ayetel Kürsi ayeti kerimesine dair Peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur ; “Kur’an’ın en faziletli olan âyeti Bakara sûresinde yer alan Âyetü’l-kürsi’ duasıdır.

 Bu âyet bir evde okunduğu vakit şeytan oradan uzaklaşır. ” (Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’an, 2) "Hz. Peygamber efendimiz (aleyhissalatu vesselam) şöyle buyurmuşlardır: "Her şeyin bir şerefi bulunmaktadır. Kur'an-ı Kerim'in şerefi ise Bakara suresi olmaktadır. Bu sure içerisinde geçmekte olan bir ayet vardır ki, Kur'an ayetlerinin efendisidir."

Ayetel Kürsi duasını okumak için Ayetel Kürsi linkine tıklayabilirsiniz.