Dini Bilgiler Ayetel Kürsi Bakara Suresinin Kaçıncı Ayetidir? Ayetel Kürsi'nin Önemi Nedir?

Ayetel Kürsi Bakara Suresinin Kaçıncı Ayetidir? Ayetel Kürsi'nin Önemi Nedir?

28.03.2023 - 10:46 | Son Güncellenme:

Bakara suresinde yer alan Ayetel Kürsinin birçok fazileti bulunmaktadır. Ayetel Kürsi mealinde derin anlamlar bulunması ve okuyan kişiye her bakımdan şifa vermesi niyetiyle okunabilen bir ayettir. Ayetel Kürsi Bakara suresinde yer almasına rağmen Bakara süresinin tamamının okunması gündelik hayatta zorluklara neden olacağı için bu ayetleri ezberlenen ve günlük hayatta çok okunması tavsiye edilen ayetlerdendir. Ayetel Kürsinin Bakara suresinin kaçıncı ayeti olduğunu sizler için derledik.

Ayetel Kürsi Bakara Suresinin Kaçıncı Ayetidir Ayetel Kürsinin Önemi Nedir

 Bakara suresinin kaçıncı ayeti olduğunu öğrenerek kolaylıkla Kuranı Kerim içerisinde bularak ezberlemek ve okumak mümkündür. Ayetel Kürsi mealinde Allahın isim ve sıfatlarının yer alması vesilesiyle de kürsü yani yüksek ayetler anlamına gelmektedir. Ayetel Kürsi okumanın fayda ve faziletleri birçok hadislerde yer almaktadır.

Öneri:
Ayetel Kürsi

Haberin Devamı

 Ayetel Kürsi Bakara Suresinin Kaçıncı Ayetidir?

 Ayetel Kürsi Bakara suresinin 255. ayeti olmaktadır. Ayetel Kürsi okunması ve ezberlenmesi gereken bir ayettir. Bunun nedeni iman esaslarını içerisinde bulundurmasının yanında Ayetel Kürsi de Esmaül hüsnada da yer almaktadır.

 Ayetel Kürsinin Önemi

 Ayetel Kürsi içerisinde Allahu Tealanın isimlerinin ve sıfatlarının yer almasının yanında Ayetel Kürsi içerisinde Allahu Tealanın en büyük esması olan İsmi Azam da yer almaktadır. Alimlere göre Allahu Teala tüm esmalarını zikredilmesi için İsmi Azamı gizlemiştir. Çünkü İsmi Azam ile dua etmek duaların kabul edilmesine vesile olmaktadır. Bu sebeple alimlerin çoğu Ayetel Kürsi içerisinde İsmi Azam olduğu hakkında araştırmalar yapmışlardır.

Haberin Devamı

 Ayetel kürsinin dualar ve istekler için okunmasında ve dua ederken bu ayette geçen esmalara sığınarak okunmasında birçok fayda bulunmaktadır. Ayetel Kürsi okumak rızkın bereketlenmesinden belalardan muhafaza olmaya kadar fazileti çok fazla olan bir ayettir. Bu sebeple de okunması ezberlenmesi ve her ibadetten sonra veya namazdan sonra tekrar edilmesi faziletli ameller arasında bulunmaktadır.

Ayetel Kürsi duasını okumak için Ayetel Kürsi linkine tıklayabilirsiniz.