Dini Bilgiler Ayetel Kürsi Hangi Zamanlarda Okunmalıdır? Kuran-ı Kerim'de Kaçıncı Sayfadadır Ve Hangi Surede Geçer?

Ayetel Kürsi Hangi Zamanlarda Okunmalıdır? Kuran-ı Kerim'de Kaçıncı Sayfadadır Ve Hangi Surede Geçer?

28.03.2023 - 10:44 | Son Güncellenme:

Ayetel Kürsi, Kuran-ı Kerim'de yer alan bir ayettir. Sağladığı faziletler açısından öğrenilmesi gerekli olan ayetler arasında yer almaktadır. Ayetel Kürsi Kuran-ı Kerim'de kaçıncı sayfadadır ve hangi surede geçer? Siz de öğrenmek ve daha kolay bir şekilde erişim sağlamak isteyebilirsiniz. Ayetel kürsi okumak ve öğrenmek isteyen kişiler için bilgileri derledik.

Ayetel Kürsi Hangi Zamanlarda Okunmalıdır Kuran-ı Kerimde Kaçıncı Sayfadadır Ve Hangi Surede Geçer

Ayetel Kürsi, her durumda okunabilen oldukça faziletli bir ayettir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) tarafından; ''Bakara Sûresinde bir âyet var ki, O Kur’ân âyetlerinin seyyididir.'' şeklinde ifade edilen Ayetel Kürsi anlamı ile birlikte bilinmesinde fayda olan bir ayettir.

 Ayetel Kürsi Kuran-ı Kerim'de Kaçıncı Sayfadadır ve Hangi Surede Geçer?

Haberin Devamı

 Ayetel Kürsi Kuran-ı Kerim'in içerisinde bulunan bir ayettir. Kuran-ı Kerim'in ikinci suresi olan Bakara suresinde yer almakta olan bir ayettir. Bakara suresinin 255. ayeti olarak ifade edilebilir. Ayetel Kürsi, Kuran'ı Kerim'de 41.sayfada yer almaktadır. Aynı zamanda Kuran-ı Kerim'in 3.cüzünde yer aldığı da belirtilebilir.

 Ayetel Kürsi, Allah'ın Kürsüsü zikredildiği için bu şekilde anılmaktadır. Ayetel Kürsi'nin önemini anlatan birçok hadis de bulunmaktadır. Ayetel Kürsi'ni ezberlemek ve her fırsatta okumak oldukça önemlidir. Özellikle namazların sonunda okunmasının da fayda sağladığı söylenebilir.

 Ayetel Kürsi Hangi Zamanlarda Okunmalıdır?

 Ayetel Kürsi, yatmadan önce okunduğu takdirde sabaha karşı koruyucu bir kalkan görevi görür. Gün içerisinde bir evin içerisinde okunduğu takdir de evin içindeki kişileri koruyucu bir etki oluşturur. Eve dönerken ve evden çıkarken de Ayetel Kürsi okunması gereken ayetler arasında yer almaktadır. Dara düşen ve sıkıntılı kişilerin ve duasının kabul olmasını isteyen kişilerin de Ayetel Kürsi okumalarında fayda vardır. Ayetel Kürsi gün içerisinde istenilen zaman ve vakitte okunabilir. Ayetel Kürsi'ni 3 kere, 7 kere veya 11 kere okumak tavsiye edilmektedir.

Ayetel Kürsi duasını okumak için Ayetel Kürsi linkine tıklayabilirsiniz.