Dini Bilgiler Ayetel Kürsi Okumanın Faziletleri Nelerdir? Ayetel Kürsi Ana Konusu Ve Önemi Nedir?

Ayetel Kürsi Okumanın Faziletleri Nelerdir? Ayetel Kürsi Ana Konusu Ve Önemi Nedir?

28.03.2023 - 10:43 | Son Güncellenme:

Ayetel Kürsi gündelik yaşamda en çok okunması söz konusu olan ayetler arasında bulunmaktadır. Ayetel Kürsi hem dua ve korunma maksatlı olarak okunan bir ayeti kerime olmaktadır. Sizin insanlar tarafından sıklıkla sorulan sorulardan biri olarak karşımıza çıkan Ayetel Kürsi'nin ana konusu ve önemi nedir sorusunun yanıtını tüm detayları ile birlikte derledik.

Ayetel Kürsi Okumanın Faziletleri Nelerdir Ayetel Kürsi Ana Konusu Ve Önemi Nedir

 Ayetel Kürsi, kılınması farz olan namazların ardından okunması mendup olan ve inananların gündelik hayatında okunmasının çok fazla fazileti olduğu bir ayeti kerime olma özelliği barındırmaktadır. Bakara Suresi içerisinde yerini almış olan bu ayeti kerime, İslam açısından önemli olan pek çok manayı içinde barındırmaktadır.

Öneri:
Ayetel Kürsi

Haberin Devamı

 Ayetel Kürsi'nin Ana Konusu ve Önemi Nedir?

 Ayetel Kursi’nin pek çok inan insan tarafından merak edilen ana konusu Yüce Allah’ın (c.c) varlığı, sonsuzluğu, birliği, kudretinin, gücünün ve hikmetinin sonsuz olmasıdır. Aynı zamanda Kayyum ve Hayy sıfatlarına sahip olmasından dolayı hiçbir şeyin Yüce Allah’tan gizli kalmaması olmaktadır.

 İhlas suresi ve Kelime-i Şahadet kendi içinde nasıl tevhidi anlatmakta ise bunun aynısı Ayetel Kürsi için de geçerli olmaktadır.

 Ayetel Kursi’nin Müminler tarafından çok fazla merak edilmekte olan önemini Hz. Ali (R.A) şu şekilde ifade etmektedir. “ Eğer sizler Ayete’l Kürsi’nin manevi eserlerinden haberdar durumda olsaydınız her anınızda onu okumaktan asla uzak kalmazdınız.”

Haberin Devamı

 Ayetel Kürsi ayeti kerimesi; Kuran-ı Kerimde yer almakta olan en büyük ayeti kerime olma özelliği barındırmaktadır. Bunun en önemli sebebi ise Allah’u Teala’nın en büyük ismi ile başlıyor olmasıdır. Bu ayeti kerime kendi içinde Allah’ın Birliğini ilan etmektedir. Ayrıca Allah’ın en büyük isminin yanı sıra gizli ve açık 18 ismini de içermektedir. Ayetel Kursi’nin sahip olduğu tüm bu özellikler bu ayeti kerimenin önemini tüm netliği ile ortaya koymaktadır.

Ayetel Kürsi duasını okumak için Ayetel Kürsi linkine tıklayabilirsiniz.