Sureler Nas Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir?

Nas Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir?

Nas Sursi Kur’an-ı Kerim içerisinde mevcut halde bulunan önemli surelerden bir tanesini oluşturmaktadır. Nas suresinin çeşitli faziletleri bulunmaktadır. Sizin için Nas suresinin nerede ve ne zaman indirildiğini, bu surenin öneminin ne olduğunu derledik.

Nas Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir

 Sure adını her ayetin sonunda mevcut halde olan ve insan manasına gelen nas sözcüğünden almıştır. Mekke içerisinde indirildiğine inanıla Nas suresi iniş sırasına göre 21. olan suredir. Felak Suresi ile birlikte aynı konuyu işleyen bu sure, insanların veya İslam mitolojisinde insanlara birtakım zararlar verebileceğine inanılan cinlerin şerrinden Allah'a sığınmayı emretmektedir. İlk üç ayetinde Allah'ın “rab, melik, ilâh” sıfatlarına da vurgu yapılmaktadır. Farklı İslami kaynaklarda şifa verici olan ve koruyucu fonksiyonları bulunan Nas suresi, yatmadan önce ve namazların ardından okunması vurgulanmaktadır.

Haberin Devamı

 Nas Suresi Nerede ve Ne Zaman İndirilmiştir?

 Nas Suresi, Felak Suresi'nden sonra Mekke' içerisinde indirilmiştir. Felak Suresinin devamı şeklinde indirilen Nas Suresi, esas olarak insanların kalplerine vesvese sokmakta olan cin ve şeytanın kötülüğünden Allah'a sığınabilmek amacı ile okunan mukaddes bir dua olmaktadır.

 Nas Suresinin Önemi Nedir?

 Nas Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 114. olan ve son suresi olma özelliğini taşımaktadır. Sure altı tane ayetten meydana gelmektedir.