Sureler Nas Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?

Nas Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?

Nas suresi Kuran-ı Kerim’de yer alan yüz on dördüncü ve son olan suredir. Nas suresi indiriliş sıralamasında yirmi birinci suredir. Altı ayetten oluşan sure Felak suresinin hemen ardından indirilmiştir. İki sure birlikte muavvizeteyn olarak isimlendirilir. Nas suresinin konusu nedir? Nas suresinin önemi nedir? İşte Nas suresi ile ilgili merak edilen sorulara ait cevaplar.

Nas Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir

Muavvizeteyn kelimesi her türlü olan kötülüklerden Allah’a sığınmak anlamına gelen iki sureyi karşılamaktadır. Mekke ya da Medine’de nazil olup olmadığı konusunda iki surede de net bilgi bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

 Nas Suresinin Konusu Nedir?

 Nas suresi Resulallah (sav)’e Yahudilerin yapmış olduğu büyünün bozulmasına karşılık olarak indirilmiş olan suredir. Felak suresi ile birlikte indirilmiştir. Her türlü kötülükten, vesvesecilerin şerrinden, insanlar ya da cinlerden olan vesvesecilerin şerrinden Allah’a sığınılmasını içeren bir suredir.

 Nas Suresinin Önemi Nedir?

 Felak suresinde de olduğu şekli ile kötülüklerin her birinden, sinsi şekilde insanları kötülüğe sürükleyen cinler ya da insanların şerrinden Allah’a sığınılmasının gerekli olduğunu bildirmektedir. Nas suresi aynı şekilde Allah’a sığınılmasını gerekli olan hususları da bildirmektedir.