Gündem Açık Lise 9-10 Aralık sınav giriş yerleri açıklandı - AÖL sınav giriş yeri sorgula

Açık Lise 9-10 Aralık sınav giriş yerleri açıklandı - AÖL sınav giriş yeri sorgula

06.12.2017 - 10:23 | Son Güncellenme:

AÖL sınav giriş yerleri açıklandı. 9-10 Aralık tarihlerinde yapılacak olan Açıköğretim Lisesi 1. dönem sınavlarının giriş yerleri internet üzerinden öğrencilerin erişimine açıldı. Peki AÖL sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Açık Lise 9-10 Aralık sınav giriş yerleri açıklandı - AÖL sınav giriş yeri sorgula

09 - 10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek 2017/1. dönem Açık Öğretim Liseleri(Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) sınav yerleri açıklandı. Sınava katılacak öğrencilerimiz sistemden öğrenci numarası ve şifrelerini girerek sınav giriş belgelerine ulaşabilirler.

Haberin Devamı

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL SORGULANIR?

AÖL 1. Dönem sınavlarının giriş yerleri belli oldu. Adaylar sınav giriş yerlerini "http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx" adresinden sisteme giriş yaparak sorgulayabiliyorlar.

AÖL SINAVLARI NASIL OLACAK?

AÖL lise sınavında gireceğiniz her dersten 20’şer soru sorulacaktır. Her bir sorunun değeri 5 puandır. Bir dersten başarılı olabilmeniz için en az 45 puan almanız gerekmektedir. Yanlış cevaplarınız değerlendirilmeyecektir. Diğer bir ifade ile yanlışların doğruları götürmesi diye bir uygulama yoktur.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yaptığı açıklamaya göre 9-10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

KKTC'DE SINAVA GİRECEKLER İÇİN MEB'DEN UYARI

9-10 Aralık tarihinde Türkiye ile birlikte KKTC'de de düzenlenecek olan AÖL sınavları için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Sınav saatlerinin Türkiye'ye göre değişkenlik göstereceğini açıklayan MEB, 9 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan 1. oturumun saat 08.30'da, 2. oturumun ise 13.00'da gerçekleşeceğini açıkladı. 10 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan 3.oturum ise sabah saat 08.30'da başlayacak.