Geri Dön
RDM nedir? RDM'nin anlamı nedir?

RDM nedir? RDM'nin anlamı nedir?

Askerlik yapanların karşılaştığı kelimelerden birisi de RDM’dir. Ağızdan ağıza dolaşan ancak çoğu kişinin anlamını bilmediği RDM’ye Molatik olduk. RDM nedir? RDM’nin anlamı nedir?

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

RDM nedir?

Askerlik görevini tamamlamak adına birliklerine teslim olan kişilerin ilk olarak bazı standart prosedürleri gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlk olarak sağlık taramasından geçirilecek olan askerlere fiziksel ve ruhsal testler uygulanmaktadır. Acemi birliğinde ve usta birliğinde gerçekleştirilecek olan bu prosedür içerisinde farklı farklı kişiler girebilecektir. Fiziksel testlerde vücutlarında çeşitli dezenformasyonlar bulunan kişilerin ayrı bir bölüme konulması durumu söz konusu olacaktır. Acemi birliğinde Rehabilitasyon Danışma Merkezi askeri RDM olarak adlandırılacak bu askerler; usta birliğinde ise Psikoloji Rehabilitasyon Danışma Merkezi PRDM olarak tanımlanmaktadır.

RDM ve PRDM askerler diğer askerlerden farklı bir eğitimden geçerler. Herhangi bir silah eğitimine tabi tutulmayan olan RDM ya da PRDM askerleri; aynı zamanda da psikolojilerini zorlayacak herhangi bir vazifeye de gönderilmemektedir. Askerlik süreci onlar için tamamen psikolojik sorunlarını çözmeye ve onları topluma kazandırmaya dayalı bir dönem olarak görürler. Askeri doktorlar gözetiminde de olacak olan RDM ve PRDM’ler kendi istekleri dahilinde tedavi de görmektedirler.

Bu tip bir askerlik içerisinde yer alan kişilerin diğer birliklerden ayrı tutulmasının sebebi ise; herhangi bir kargaşanın ya da olayın vuku bulmasını engellemek olarak görülmektedir.

Benzer İçerikler