Geri Dön
'Robin Williams'ın içinde tükenen bir şeyler vardı'

'Robin Williams'ın içinde tükenen bir şeyler vardı'

Bugün dünyaca ünlü oyuncu Robin Williams'ın ölüm yıldönümü. Çok kısa bir önce Robin Williams'ın hayatı, vefatından tam altı yıl sonra belgesel oldu. Öyle ki intihar eden sanatçının son günlerini anlatan Robin's Wish'in fragmanında David E. Kelley, "Williams'ın içinde tükenen bir şeyler vardı" dedi. Gelin Robin Williams'ın hayatına Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Hocasının tavsiyesine uyarak konservatuvarı bıraktı

Robin Williams, eski bir manken olan Laura McLaurin ile Ford'un Lincoln bölümünde yönetici olarak çalışan Robert Fitzgerald Williams'ın üçüncü oğlu olarak ABD'de dünyaya geldi. Kaliforniya'daki Siyasal Bilimler öğrenimini yarıda bırakan Williams, 1973 yılında tam bursla Juilliard Konservatuvarı’na girdi. Üç yıllık oyunculuk eğitimin ardından 1976 yılında hocalarından oyuncu John Houseman'ın kendisine öğretilebilecek hiçbir şey kalmadığı gerekçesiyle verdiği okuldan ayrılma tavsiyesine uyarak konservatuvarı bıraktı.

Birçok ödül kazandı

Eğitimini bıraktıktan sonra gece kulüplerinde gösteriler yaparak profesyonel çalışma hayatına atıldı. Ardından sinema sektörüne geçti. 1987'de Günaydın Vietnam filminde askeri bir radyo muhabirini canlandırdığı rolüyle dünya çapında ünlenen Williams, yalnızca komedi filmlerinde değil dramalarda da başarılar elde etti. 1997 yılında Empire Magazine dergisinin gelmiş geçmiş en yetenekli 100 oyuncu listesine 63. sıradan girdi. Entertainment Weekly tarafından yaşayan en komik adam seçildi. Sahne hayatı boyunca bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülüne layık görüldü.

Hastalığı sebebiyle depresyona girdi

Sanatçı, San Fransisco'da Robert de Niro ile birlikte Rubicon Restaurant adlı mekânı işletmekteydi. Bisiklet sürmekten, yüzmekten ve ragbi oynamaktan hoşlanan Williams'ın ilk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu bulunuyordu ve 2011'den beri Susan Schneider ile evliydi.

Robin Williams, 11 Ağustos 2014 tarihinde Kaliforniya'daki evinde intihar etti. Olay sonrasında Williams'ın eşi Susan Schneider, Williams'ın ölümünden bir süre önce parkinson hastalığının ön safhasında olduğunu öğrendiğini ve bu nedenle depresyona girdiğini belirtti.

Belgesel, Robin Williams'ın son günlerine odaklanıyor

Robin’s Wish adlı belgesel ise, Robin Williams’ın son günlerine odaklanıyor. Aktörün eşi Susan Schneider Williams’ın yanı sıra arkadaşları ve meslektaşlarıyla yapılan röportajları da içeren belgesel, oyuncunun ölmeden önce mücadele ettiği hastalığı araştıracak.

Belgeselin fragmanında, Williams’la çalışan kişilerin, aktörün ölümüne giden yolda kendisi gibi olmadığı tartışılıyor. Williams’ın son televizyon dizisi The Crazy Ones’ın yaratıcısı David E. Kelley, o dönem için “Williams’ın içinde tükenen bir şey vardı” diyor.

Benzer İçerikler