Geri Dön

Sac kavurma tarifi

Bu Kurban Bayramı'nda kavurmayı her zamankinden farklı yapmaya ne dersiniz? İşte meşhur sac kavurma tarifi...

Sac kavurma tarifi
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo kuşbaşı
1 soğan
5 domates
8 yeşil biber
2 diş sarımsak
Pul biber, karabiber, kekik, tuz

Sac Kavurma Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı etleri saca alıp kavurmaya başlayın.

Etler piştikten sonra başka bir kaba sıvı yağı koyun.

İnce ince kıydığınız soğanı ekleyip kavurun. Sarımsağı ekleyin.

İnce ince kıydığınız biberleri ekleyip kavurduktan sonra küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.

Hepsini soteledikten sonra saca alıp baharatlarını ilave edin.

Etlerle beraber biraz daha kavurun.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber