Geri Dön
Saçma sapan insanları göklere çıkarmanın manası var mı?

Saçma sapan insanları göklere çıkarmanın manası var mı?

Malumunuz günümüz iletişim çağı. Her gün yeni birisi hayatımıza giriyor, bir diğeri çıkıyor. Bazıları faydalı içerikler, işler yapanalar tabii ki var ancak çoğunlukla ‘boş beleş’ şeyler üzerine ünlü olan kişiler. Peki, bu kişileri ünlü etmenin, göklere çıkarmanın manası var mı?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Çok meraklıyız internette gördüğümüz kişileri ünlü yapmaya. Her an her saniye birisi ünlü olup hayatımıza bodoslama giriyor. Olabilir, sonuçta günümüz teknolojisi ve iletişim hizmetleri bizleri yeni insanlarla karşılaştırabiliyor. Burada sorgulanması gereken şey bu kişilerin insanlığa, ülkesine nasıl olumlu katkılarda bulunduğudur.

Haberin Devamı

Eline telefona alan herkes ünlü olma peşinde, sosyal mecralarda fink atmakta. Haliyle bir yerden sonra ‘ünlü’ oluyorlar. BU ünlü olma macerasında aldıkları yolu mümkün mertebe kısaltmaya çalışıyor bu tipler. Verdiği poz, çektiği saçma video ile hayatımızı işgal ediyorlar.

"Bikinili fotoğraf paylaşmış"

Hadi buna da eyvallah dedik. Peki, neden bu kişiler göklere çıkarılıyor? Tamam milyonlarca kişi takip(!) ediyor ama nitelik mi nicelik mi kavramı burada ortaya çıkıyor? Çoğunluğu bot (sahte) hesaplarla kendi egolarını şişiren bu kişiler, yaptıkları saçma sapan hareketlerle neden konuşuluyor? Onların yapmak istediği reklamlarının yapılması ve ister istemez bunlar hakkında konuştuğumuzda reklamlarını yapmış oluyoruz.

Haberin Devamı

İnsanlar da sağ olsun, saçma bir şey gördüklerinde takip etmeye bayılıyorlar. “Aaaa bikinili poz paylaşmış. Yine yapar takip edeyim”, “O video ne öyle, takip edeyim” mantığıyla hareket ediyorlar. Haliyle ‘kitlesi’ günden güne büyüyor, her yerde karşımıza çıkıyorlar.

O da bir insan

Bir kitle de bu insanları göklere çıkarıyor. Daha düne kadar tanımadığın birisi için bu kadar kendini kaptırmanın ne manası var? Sonuçta senin benim gibi nefes alan, yemek yiyen, diğer ihtiyaçları olan bu kişilere bu kadar bağımlı olması saçma değil mi? Hayran olunabilir ancak futbol takımı tutar gibi ‘fanatiği’ olmak da nedir? Yarın unutacağın birisi o ve senden bir farkı yok. Yaptığın tek şey onun reklamlardan alacağı parayı çoğaltmak. Bunu düşünerek hareket edersek şu interneti daha faydalı kullanacağız.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler