Geri Dön
Sagopa Kajmer 'Yunus' ile 'Sago yine yapmış' dedirtti mi?

Sagopa Kajmer 'Yunus' ile 'Sago yine yapmış' dedirtti mi?

Sorunun cevabını hemen vereyim; Evet, dedirtti. En son geçtiğimiz kış albüm yayınlayan Sagopa Kajmer yeni EP’si Yunus’u doğum gününde yayınladı. Go-Khan ile birlikte albüm için stüdyoya giren Sagopa Kajmer’in Yunus albümü nasıl olmuş? Molatik olmaya ne dersiniz?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Rap camiasının en ünlü isimlerinden birisi Sagopa Kajmer. Şahsen rap dinlemeye kendisiyle, 2006 yılında başladım. O günden bu yana çok şeyler yaşadık. Rap de değişti biz de… 2000’lerin başındaki Sagopa Kajmer ile şimdiki arasında çok fark var.

Haberin Devamı

2008’deki Kötü İnsanları Tanıma Senesi albümü oldukça başarılıydı. Tadından yenmez parçalar barındırıyordu. Pesimist ruhunu çok güzel yansıtmıştı. Kendi melodileri ve sözlerine adeta doyduğumuz bir eserdi. Ancak ne olduysa 2010 yılında yayınladığı albümden sonra üzerinde pesimizme biraz daha arabesk katmıştı. Açıkçası uzun süredir eski Sagopa Kajmer’den uzak şeyler dinliyorduk

Hele bir de 2015’te ‘Naber’ parçasıyla ister istemez “Sagopa ne yaptın be rap üstat?” dedirtti. Tabii ki farklı şeyler denemesi gerekli bir müzisyenin ancak bu kadar değişik şeyler ortaya çıkınca hayal kırıklığı oluşuyor insanlarda.

Sinyallerini verdi

Aradan geçen yıllar belli ki Sago’ya ‘hata’ yaptığını göstermiş. Önce 2019’un sonunda yayınladığı Sarkastik EP ile geri dönüşün sinyalini verdi. Haliyle bize de zevkle dinlemek düştü ama bir yerlerde yine bir eksik vardı. “Bakalım ileride neler çıkacak” dedik. Beklememiz uzun sürmedi çok şükür.

Haberin Devamı

Yeni EP’si Yunus’u Go-Khan ile birlikte çalışıp yayınladı Sagopa Kajmer. Kendini kendine hediye ederek kutladı son doğum gününü. 17 Ağustos 2020’de albümü bizlerle paylaştı. Duyurusunu daha önce yapmıştı, biz de merakla beklemeye başladık.

"Oh be, Sago yine yapmış"

Marmaray’da dinlemeye başladım albümü. Pankart’ı açtım önce, malum albümün ilk parçası. Hemen beni çekti içine, “Eski günler geri geliyor” dedirtti. Ancak yine bir eksiği vardı. İmdadıma Küreksiz Kayıklar yetişti. Haliyle ben de “Oh be, Sago yine yapmış” dedim. Eski günleri geri getirmiş, bizlere rhymelara doyurdu.

“Sözlerimin içine düşenlere can yeleği fırlattım ki boğulmasınlar” diyordu parçada. O karamsar, pesimist ruh geri dönüp bizleri Karadeniz’inde gemi sürmeye çağırıyordu. Ayrıca parçalara çektiği klipler de pasta üzerindeki çilek olmuş.

Beş parça yayınlayan Sagopa Kajmer uzun süredir beklediğimiz melodileri bizlerle buluşturdu. Sağ ol rap üstat. Umarım bir yerlerde, bir şekilde albümü ve diğer birçok şeyi konuşma fırsatımız olur.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Instagram: Selçuk Bulut

Benzer İçerikler