Geri Dön
Satürn Kova burcundayken hayatımıza neler getirecek?

Satürn Kova burcundayken hayatımıza neler getirecek?

Satürn, Kova burcundayken yeryüzüne etkisi ne olacak? Hayatımıza neler getirecek? Yeni bir çağa mı giriyoruz? Dünyayı neler bekliyor?

Emel Açıkel
Emel Açıkel

Satürn 23 Mart 2020 tarihinde Kova burcuna girdi. 12 Mayıs 2020 tarihinde Satürn Kova burcunda Retro hareketine başlayacak ve tekrar Oğlak burcuna geri dönecek. Oğlak burcunda Retro durumunda iken Satürn; Jüpiter ve Pluto ile kavuşacak. 17 Aralık 2020 tarihinde tekrar Kova burcuna geçecek. 7 Mart 2023 yılına kadar Kova burcunda kalacak. Satürn bize sınavlar ve sorumluluklar getiren zamanın yöneticisidir. Bir burçta 2.5 yıl kalır. İleri geri hareketleri ile birlikte bu süreçte almamız gereken sorumlulukları aldırmaya çalışır.

Zorlu bir süreç

Haberin Devamı

Mitolojik olarak baktığımızda Satürn Uranüs'ün oğludur. Mitolojideki ismi Kronostur. Satürn kendi oğlu Zeus (Jüpiter) tarafından tahtan indirilmiştir. Satürn zamanın Lordu büyük Kronos kibir, ego, hak yemek bunları asla sevmez. Yaptığı transitlerle sorumluluklarını yerine getirmiş iyi insan olmuş kişilere ödüller verirken; sorumluluğunu almamış kibirli, hak yiyen egosu yüksek kişilere zorluklar verip bu sorumluluklarını almasını sağlar. Zorlu bir süreçtir. Öğreticidir. Eli sopalı bilge bir dede gibidir.

Satürn Oğlak ve Kova burcunun yönetici gezegenidir. Karşıt burçlarda Aslan ve Yengeç burçlarında zararlıdır. Terazi burcunda yücelirken Koç burcunda düşer.

Kova burcu insancıl bir burçtur. Adalet, insan hakları, toplumsal konuları anlatır. Satürn Kova burcunda iken adalet anlayışımız değişir ve sorgulamaya başlarız. İnsan hakları ile ilgilidir. Hak arayışları görülür. Kutuplaşan ve ayrışan insanları bir araya getiren bir süreçtir. Sosyal haklar, toplumsal kimlikler, özgürlükler gibi konuların sorgulanacağı bir dönem olacaktır. Satürnün etkisiyle bastırılmış duygular açığa çıkacaktır. Satürn Kova da iken eşitlik ön planda olacaktır.

Hep beraber dönüşeceğiz

Haberin Devamı

Kova burcu ayrıca bilgi ve teknolojik gelişmeleri de temsil eder. Yeni fikirler, yeni reformlar, yeni başlangıçlar bu dönemde çok sık rastlanacak. Teknolojik gelişmeler yeni teknolojik icatlar yine bu dönemde sıkça duyacağımız konular arasında olacaktır.

24 Mart 2023 tarihinde Plüton da Kova burcuna geçecek ve teknolojik gelişmeler hız kesmeden devam edecektir.

Hep beraber dönüşeceğiz. Sancılı bir dönem olacak, kolay olmayacak. Alışkanlıklarımızı bırakacağız yeni bir döneme ayak uydurmaya çalışacağız. Bu dönemde Satürn Kova burcunda iken ülkemizin Natal haritasına göre Kova burcu 8. evdedir. Mundane Astroloji'ye göre 8. ev yer altı hareketleri depremler, ameliyatlar, sağlık reformları gündeme gelebilir. Vergi, sigorta, iflas, emeklilik gibi konular gündemde olacaktır. Bu konuda sıkıntılar görülecektir. Uluslararası mahkemeler gibi konular gündeme gelebilir. Sağlığa bu dönemde çok dikkat etmek gerekmektedir.

Satürn Kova burcundayken hayatımıza neler getirecek

Haberin Devamı

Plüton 9 Mart 2043 yılına kadar Kova burcunda kalacaktır. Plüton'un yıkıcı ve dönüştürücü bir özelliği olduğunu düşünürsek; kalıplaşmış ve süregelen değişmesi gereken eski ne varsa hayatımızda bunların yıkılacağı; yerine bilginin, teknolojinin hayatımıza gireceğini söyleyebiliriz. Yeni bir çağın hazırlıklarını yaşadığımız şu günlerde; Corona virüs nedeniyle online evlerde eğitimin yapıldığı, işlerin evden takip edildiği, sağlıkta virüse karşı aşı çalışmalarının yapıldığını görmekteyiz. Yeni bir çağ Kova Çağı'nın ayak seslerini duyuyoruz. Güzel olan her yeni şey emek ve sabırla oluşur. Bu süreçte sorumluluklarımızı almalı ve sabırlı olmalıyız.

Benzer İçerikler