Sigorta KOBİ’ler için ihracat seferberliği başlattı

KOBİ’ler için ihracat seferberliği başlattı

14.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Anadolu’nun dört bir yanında yer alan üretici KOBİ’lerin ihracat farkındalığını geliştirme, ihracatını arttırma ve bu süreçte finansmana erişebilmeleri için yurt dışına açılma konularını ana odağına alan Sistem Global Danışmanlık, Anadolu’daki KOBİ’ler için ihracat seferberliği başlattı.

KOBİ’ler için ihracat seferberliği başlattı

Sistem Global yetkilileri bu kapsamda Samsun, Çorum, Kayseri, Malatya, Adana, İskenderun, Diyarbakır, Kütahya ve Uşak’ta üretici KOBİ’ler ile bir araya gelecek. 2022 yılı sonuna kadar toplam 20 şehirde gerçekleştirilecek etkinliklerle Sistem Global KOBİ’lerin bu konudaki gelişim alanlarını analiz ederek, katılımcı firmaların ihracat yetkinliklerini artırmaya odaklanacak. Sistem Global Danışmanlık Vergi ve Finansal Yönetim Danışmanlığı Başkanı Ülkü Şengül şunları söyledi:

Haberin Devamı

“KOBİ’lerin sorunlarını biliyoruz. Çünkü biz de büyüyen ve uluslararası rekabet eden bir KOBİ’yiz. KOBİ’ler yurt dışına açılmak istemekle birlikte karşılaştıkları sorunlar neticesinde bunu gerçekleştiremiyor ya da bütün potansiyelini kullanamıyor. Küresel pazarlarda rekabet gücünü etkileyen temel sorunlar arasında ihracat konusunda nitelikli çalışan eksikliği, hatalı pazarlama stratejiler, fiyatlama hataları, üretim kapasitesindeki yetersizlikler, psikolojik engeller ve doğrultudaki organizasyonlardan yeterince destek alınamaması yer alıyor. Bu proje ile özellikle üretimin olduğu ama ihracat konusunda yol haritasına ihtiyacı olan KOBİ’lerin yanında olacağız.”