Geri Dön
'Şişko kedi kapitalizmi'ne bir 'Dur!' denilir mi?

'Şişko kedi kapitalizmi'ne bir 'Dur!' denilir mi?

Sosyal medyanın hayatımıza kattığı en büyük yeniliklerden biri de hayvanlara olan ilgi ve sevginin gözle görülür biçimde artması. Sosyal medyada köpek ve kedi fotoğraflarından, videolarından geçilmiyor. Peki ya şişko kediler? 'Şişko kedi kapitalizm'ine bir 'Dur' denilir mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Beğen'ilme çabası

Sosyal medya demek 'beğeni' demek. Sosyal medyanın gücü çok seslilikte olsa da bu çok sesliliği motive eden asıl unsur; platformların bizlere dayattığı, bizim de gayet gururumuzu okşayan 'beğeni' kültüründe yatıyor. 'Beğen'ilmek için öyle çılgın çabalar içine giriyoruz ki "Beğenmeyen bizden değildir"lere kadar gidiyor konu. Malzeme de bol tabii. İnsanlar da bir yere kadar!

Şişko olmaları ne kadar sempatik?

Sosyal medyadaki insan nüfusu kadar hayvan nüfusu da bir hayli fazla. Sosyal medyanın hayatımıza kattığı en büyük yeniliklerden biri de bu hayvanlara olan ilgi ve sevginin gözle görülür biçimde artması. Özellikle de kedi ve köpeklere. Sosyal medyada kedi ve köpek fotoğraflarından, videolarından geçilmiyor. Peki ya şişko kedilerin durumu ne olacak? Uzmanlar ne diyor bu 'şişko kedi kapitalizmi'ne? Bir kedinin şişko olması ne zamandan beri çok daha sempatik olarak algılanmaya başladı?

Ama 'ideal' değil

Guardian'daki bir habere göre uzmanlar, 'şişko kedi kapitalizmi'ne bir son verilmesini talep ediyor. Uzmanlar, kedilerin şişko olmalarının 'ideal' olmadığını ve kedilerin şişman olmalarının onların erken ölümüne yol açabileceği konusunda uyarıyor. Öyle ki evcil hayvan mama üreticileri de bu 'şişko kedi kapitalizmi'nden yana olmadıklarını da belirtmiş. "Dikkat! Sevecenlik öldürebilir" denilmiş. Haklılar. Kedilerin 'ideal' kilolarından fazla olmaları çok ponçikçe gözüküyor olabilir ama doğru olan bu değil. Hayvanları elimizde oyuncak etmediğimiz, onların sağlığını da insan sağlığı kadar önemsediğimiz günlere, hayatlara!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler