Siyaset 141 general ve amirale yeni görev

141 general ve amirale yeni görev

26.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarıyla, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 85, Deniz Kuvvetleri’nden 26, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan ise 30 olmak üzere toplam 141 general ve amiralin yeni görev yerleri belli oldu.

141 general ve  amirale yeni görev

HANDE ATILGAN Ankara - Atama kararı sonrası yapılan bazı değişiklikler şöyle: YAŞ’ta Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda tümgeneralliğe terfi ettirilen tek isim olan ve bu seneki terfisiyle TSK’da tümgeneralliğe yükseltilen astsubay kökenli ilk isim unvanını kazanan Orhan Gürdal, Genelkurmay Personel Başkanlığı’na getirilirken, daha önce bu görevi yürüten Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ise vekâleten yürüttüğü Genelkurmay 2. Başkanlığı görevine asaleten atandı.

Haberin Devamı

YAŞ’ta orgeneralliğe yükseltilen Ali Sivri, Ege Ordu Komutanlığı görevini yeni rütbesiyle yönetecek. 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni 1. Ordu Komutanlığı’na, Genelkurmay Genel Plan Prensipler Başkanı Korgeneral Yavuz Türkgenci ise, 3. Ordu Komutanlığı’na getirildi.

Kara Kuvvetleri

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanı Tümgeneral Bahtiyar Ersay Azerbaycan Görev Grubu Komutanı olarak Genelkurmay Başkanlığı emrine atanırken, 1. Özel Kuvvet Tugay Komutanı Tümgeneral İlkay Altındağ Genelkurmay Harekât Başkanlığı görevine getirildi.

Hava Kuvvetleri

YAŞ’ta tuğgeneralliğe terfi eden Selahattin Akalp 6. Ana Jet Üs Komutanlığı’na atandı, Tümgeneral İsmail Günaydın ise Hava Harp Okulu Komutanı olarak görevlendirildi. Korgeneral Rafet Dalkıran Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevine getirildi.

Haberin Devamı

Deniz Kuvvetleri

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda, Tuğamiral İsmail Güldoğan Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na, Tuğamiral Nejat İnanır Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’na atandı.