Siyaset ‘15 bin yeni öğretmen atayacağız’

‘15 bin yeni öğretmen atayacağız’

09.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacaklarını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Buradan öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza çok önemli bir müjde vermek istiyorum. Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlamak için 15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

‘15 bin yeni öğretmen atayacağız’

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle 3 Eylül’de de 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirilmişti.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Twitter’dan paylaştığı bir başka mesajında ise “İktidarımız boyunca inşa ettiğimiz hidroelektrik santraller ile Türkiye’yi bu alanda, hamdolsun, çok çok farklı bir boyuta taşımayı başardık. Bundan sonra da yatırımlara hız kesmeden devam edecek, enerjide ülkemizi inşallah daha da ileri götüreceğiz. Bize güvenin” ifadelerini kullandı. Konuya ilişkin sayısal verileri de paylaşan Erdoğan, “Hidroelektrik kapasitesinde ilk 10 ülke arasındayız” bilgisini verdi. Erdoğan, Türkiye’nin 31 bin 436 megavat kurulu gücü ile 735 hidroelektrik santralinin bulunduğunu, toplam elektrik üretimindeki hidroelektrik payının yüzde 20.1 olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Draghi ile görüştü

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, dün ayrıca İtalya Başbakanı Mario Draghi ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; İtalya Başbakanı Draghi’nin talebiyle gerçekleşen görüşmede, Türkiye-İtalya ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO müttefiki İtalya’dan Türkiye’nin ilişkilere atfettiği öneme mütenasip karşılık görmeyi beklediklerini ifade etti. İtalya’nın Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesine ve üyelik sürecine yönelik ilkesel desteğinin güçlü şekilde devam edeceğine inandığını ifade eden Erdoğan, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerine bir an önce ön koşulsuz olarak başlanmasının herkesin çıkarına olduğunu, 18 Mart Mutabakatı’nın da bütüncül bir şekilde güncellenmesinde zaruret bulunduğunu söyledi. Erdoğan, Afganistan’ın Taliban’ın kontrolüne geçmesiyle sahada yeni bir durum oluştuğunu, insani yardımların ulaştırılması noktasında Taliban’la angajmanın sürdürülmesi gerektiğini, aksi takdirde göç baskısının daha da artacağını ifade etti. Libya’da seçimlerin zamanında yapılmasını desteklediklerini belirten Erdoğan, Türkiye olarak Libya’nın talebi üzerine ve ikili anlaşmalar temelinde meşru güvenlik güçlerine eğitim ve danışmanlık sağladıklarını vurguladı. Draghi, Erdoğan’ı, dönem başkanlığını İtalya’nın yaptığı G-20’nin ekim ayında Roma’da gerçekleştirilecek Liderler Zirvesi’ne davet etti.

Haberin Devamı

‘15 bin yeni öğretmen atayacağız’

Grandi’yi kabul etti

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi’yi kabul etti. Külliye’deki kabul, yarım saat sürdü.