Siyaset ‘16 milyon insan mağdur oldu’

‘16 milyon insan mağdur oldu’

11.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İmamoğlu, 31 Mart yerel seçiminin asıl mağdurunun 16 milyon insanın olduğunu belirterek, “Onların mağduriyetini inşallah en kısa zamanda telafi edeceğiz. Hiç kimse kuşku duymasın. Omuz omuza hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi...

‘16 milyon insan mağdur oldu’

Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Cuma namazını CHP’li Muharrem İnce ile birlikte Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kıldı. İmamoğlu, namazın ardından kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın “Asıl mağdur olan benim. Ve 31 Mart’ta gasp edilen oyların hesabını 23 Haziran’da soracağız” sözlerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Bir daha karşılaştığınızda sorun. Kendi söylediklerine kendisi inanıyor mu? Kendinin inandığını düşünmüyorum. Neyin gaspı, hangi gerekçe. Millet görüyor. Bence kendi de söylediklerine inanmıyor. Mağduriyet kavramı şöyle. Aday olmakla mağdur olmuş olabilir.” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu kişinin asıl başarısı nereye gideceği belli olmayan veri tabanını kopyalama teşebbüdür” sözlerini de değerlendiren İmamoğlu, şunları kaydetti:

“İftira gerçekten çok büyük bir günah. Ramazan ayında tekrar hatırlatmış olayım. Bu işlerle uğraşıp kamuyu meşgul etmesinler. Bu kadar söyleyeceğim.”

Haberin Devamı

‘Ayıp, yazık, günah’’

123 sandıkla ilgili herhangi bir soruşturmanın başlatılmadığına da değinen İmamoğlu şöyle devam etti:

“Dört gün geçti. Soruşturma var mı? Duyan var mı? Bir soruşturma yapılmış mı? İnsanlar ifadeye çağrılmış mı? Bu ifadelerde neler söylenmiş. Yapılmış olsaydı malum medyada bunlar çarşaf çarşaf yazılmış olurdu. Bu toplumu aldatmasınlar. O 123 sandık nerede? Gerçek mağduriyet 16 milyon insanın mağduriyeti.

Türkiye’de ekonomik sorunlar devam ediyor. Birçok problem var. İşsizlik artıyor. İnsanlar şu mübarek Ramazan ayında evlerine yemeklerini götüremiyorlar. Böyle bir ortamda insanları seçim ortamı ile meşgul etmek çok ayıp, yazık, günah. 82 milyon insana, 16 milyon insana yazık. Mağduriyet edebiyatı yapanlara söyleyeyim. 16 milyon insan mağdurdur. Onların mağduriyetini inşallah en kısa zamanda telafi edeceğiz. Hiç kimse kuşku duymasın. Demokrasi adına Türkiye Cumhuriyetimizin, ülkemizin, milletimizin geleceği adına için hep birlikte omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz.”

Hafta sonu Kıbrıs’ta

Hafta sonunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde geçireceğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, Ramazan boyunca da vatandaşın iftar sofralarına misafir olmaya devem edeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Sadece bir gezi planlamıştım. Göreve geldikten sonra bir gelenek olarak KKTC ziyareti planlamıştım. Onu yapacağım. Sayın Cumhurbaşkanı’nı ziyaret edeceğim. Rahmetli Rauf Denktaş’ın mezarını ziyaret edeceğim. Oradaki şehitlerimizi ziyaret edeceğim. Pazartesi döndükten sonra yine İstanbul’un farklı ilçelerinde komşularımın, hemşehrilerimin sofralarına misafir olamaya devam edeceğim.”

Basın mensupları Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasının ardından Muharrem İnce’ye, “Siz de İstanbul’a kamp kuracak mısınız?” sorusunu yöneltti. İnce “Herkes İstanbul’a kamp kuruyorsa, biz de kampımızı kuracağız tabii” diye konuştu.

İnce ile cuma namazı kıldı

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, dün cuma namazını Beylikdüzü’nde bulunan Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kıldı. İmamoğlu’na CHP’nin geçtiğimiz 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de eşlik etti.

‘16 milyon insan mağdur oldu’