Siyaset 180 gün talimatı

180 gün talimatı

07.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, özetle şunları söyledi:

180 gün talimatı

RAMAZAN SONRASI TOPLANTI: Cumhurbaşkanımız Ak Parti Genel Başkanı olduktan sonra 180 günlük eylem planı yapılması talimatı verdi. Bu eylem planı sadece hükümete ilişkin değil parti ve belediyelere dönük çalışmalar da yapılacak. Bunun AK Parti ayağında özellikle 2017 sonuna kadar bütün ilçe kongrelerimizin tamamlanması hedeflenmekte. Ramazan sonrasında AK Parti Genişletilmiş İstişare toplantısını çekleştireceğiz. Kampın Afyon ya da Kızılcahamam’da yapılmasını değerlendirmeler sonucuna bağlayacağız. 1 Temmuz’da il başkanlarımız, kadın kolları ve gençlik kollarının katılacağı bir il başkanları toplantısı gerçekleştireceğiz.
RABİA’NIN TERÖRİZMLE BAĞI YOK: (Kılıçdaroğlu’nun Ak Parti, rabia simgesinden de vazgeçmeli’ açıklaması) Son derece talihsiz bir açıklama. Öncelikli olarak bizim parti tüzüğümüzde de yer alan Rabia, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devleti işaret eden ve her türlü darbeye karşı olmanın adıdır. Rabia’nın teröre veya terörizmle asla bağının kurulamayacağını, Rabia’nın darbeye karşı çıkmak, milletin iradesine sahip çıkmak, milletin kendi özgürlüğüne sahip çıkması, kendi bayrağına, devletine, vatanına, iradesine, özgürlüğüne sahip çıkması olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.
KILIÇDAROĞLU TEMİZLEDİ Mİ?: 15 Temmuz öncesinde sayın Cumhurbaşkanımızın 17-25 Aralık’tan sonra açık bir şekilde paralel devlet yapılanması ve terör örgütü olarak nitelendirdiği bu yapıya karşı ortak tavır alma çağrısı yaptığında, bu yapıya kimlerin sahip çıktığını biz çok iyi biliyoruz. 17-25 Aralık’tan sonraki süreçte AK Parti çok ciddi bir temizlik yapmıştır. Kılıçdaroğlu bu süreçte kendi partisi içerisinde herhangi bir temizlik yapmış mıdır? Böyle bir şey söz konusu olmadı. l ANKARA Milliyet

Haberin Devamı