Siyaset 19 Mayıs’ta ‘milli mücadele’ vurgusu

19 Mayıs’ta ‘milli mücadele’ vurgusu

20.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş ateşini yakmasının 100’üncü yıl dönümünde siyasiler, yayımladıkları mesajlarda milli mücadelenin önemine vurgu yaptı

19 Mayıs’ta ‘milli mücadele’ vurgusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bakanlar ve siyasiler mesaj yayımladı. Mesajlarda “milli mücadele” vurgusu öne çıktı.

Haberin Devamı

- TBMM Başkanı Mustafa Şentop mesajında Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının asil Türk milletinin o güne kadar gösterdiği cesaret ve kahramanlığın göstergesi olduğunu belirterek, “19 Mayıs’la vücut bulan Milli Mücadele, tarihin belli bir döneminde başlayıp bitmiş bir süreç değil, istiklal-i tam yolunda kesintisiz ve kararlı davranmayı zorunlu kılan şuurun adıdır. İstiklal davasının yılmaz müdafi olan milletimiz salim, devletimiz ilelebet payidar, yeniden büyük Türkiye davamız muzaffer ve Milli Mücadele ruhu hepimize rehber olsun” dedi. Bakanlar ve siyasilerin mesajları özetle şöyle:

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Milli mücadelenin başlangıcının 100’üncü yılında ilk günkü inanç ve kararlılıkla cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Haberin Devamı

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Dağlarında hiçbir terör unsurunun kalmadığı bir Türkiye’ye Samsun’daki ilk adım kadar yakınız. Dünyayı saran uyuşturucu belasıyla da tartışmasız şekilde dünyada en yoğun ve en başarılı mücadeleyi veren ülkeyiz.

- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: İstiklal şuuruyla yetişen gençlerimizin, tarihlerine sahip çıkmaları, milli değerlerine bağlılıkları, her açıdan nitelikli ve donanımlı olmaları için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Bundan 100 yıl önce güçlü ve lider Türkiye idealiyle ilk adımları atılan yolculuğun emanetçileri olarak ülkemizi çok daha büyük hedeflere ulaştıracağız.

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Atatürk’ün Samsun’a çıkışının bir adım sonrasında, Amasya Tamimi’nde yayınladığı ‘Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ cümlesini bir bayrak gibi her zaman aklımızda ve ruhumuzda muhafaza ediyoruz.

- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Instagram hesabında binlerce gencin, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü tenor Murat Karahan ile Gençlik Marşı’nı seslendirdiği bir video paylaştı. Selçuk, “Sevgili gençler size yakışan; milli mücadelenin gençleri gibi, çalışarak, vazifesini yaparak, ülkesini düşünerek, kendine ve yapabileceklerine inanarak, bu bayram, bu bayrak benimdir, hakkımdır diyerek bayram kutlamaktır” dedi.

Haberin Devamı

- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: 19 Mayıs 1919 Hakk’ın ve milletin desteğinden başka hiçbir şeye güvenmeden göğsünü düşmana siper edenlerin, cesaret ve inançla tarihin akışını değiştirenlerin günüdür.