Siyaset 3 büyükşehirde bugün seçim olsa kim kazanır?

3 büyükşehirde bugün seçim olsa kim kazanır?

27.03.2013 - 10:49 | Son Güncellenme:

Yerel seçime bir yıl kala bu konudaki tartışmalar da hız kazandı. ORC'nin yaptığı son anket seçmenlerin, İstanbul, İzmir ve Ankara'da hangi adayı görmek istediğine ışık tutuyor. Anketin sürprizi ise CHP'nin İstanbul adayı konusunda öne çıkan isim....

3 büyükşehirde bugün seçim olsa kim kazanır

ORC'nin yaptığı son ankette AK Parti CHP ve MHP'nin 3 büyükşehirdeki yarışı ve adayların oy oranları yer alıyor.

Haberin Devamı

"Bugün seçim olsa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 46.5'i AK Parti'yi tercih ederken yüzde 30.1'i de CHP'yi seçti. MHP ise yüzde 6.2'de kaldı.

'Bugün seçim olsa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisi?' sorusuna ankete katılanların yüzde 44.3'ü Ak Parti yüzde 34.7'si ise CHP dedi. MHP yüzde 10.6'da kaldı.

'Bugün seçim olsa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisi?' sorusuna ankete katılanların yüzde 41.1'i CHP derken yüzde 38.5'lik kesim ise AK Parti dedi. MHP ise yüzde 7.2 oranında kaldı

MUHARREM İNCE SARIGÜL'Ü GEÇTİ

Mart ayında yapılan ankette 'CHP'nin İstanbul adayı kim olsun' sorusuna ankete katılanların yüzde 26.8'i CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi seçti.

Haberin Devamı

CHP'li katılımcıların ikinci sıradaki ismi ise yüzde 25.1'le Gürsel Tekin'di. CHP'nin İstanbul adayı olup olmayacağı bir türlü netleşmeyen Mustafa Sarıgül ise yüzde 23.5 oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Ak Partili seçmenin İstanbul adayı ise çok net. Ankete katılanların yüzde 46.1'i İstanbul adaylığı için Kadir Topbaş'ı seçerken yüzde 24.8'i de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı seçti,



ANKARA YARIŞINDA GÖKÇEK ÖNDE

ORC anketine göre Ankara'daki CHP seçmeni yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayı olarak Murat Karayalçın'ı görmek istiyor. Ankete katılanların yüzde 33.4'ü Murat Karayalçın'ı belediye başkan adayı olarak görmek istedi.

Ak Parti'de ise ankete katılanların yüzde 48.2'si Melih Gökçek'i tekrar büyükşehir belediye başkan adayı olarak görmek istiyor.

İkinci sırada ise yüzde 19.4'lük oranla Ali Babacan yer alıyor.


AK PARTİ İZMİR'DE FARKI KAPATIYOR

CHP'nin kalesi olarak gösterilen İzmir'de CHP ve AK Parti arasındaki fark kapanıyor. ORC anketine göre CHP'lilerin İzmir adayı olarak görmek istedikleri isim yüzde 40.9'la Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan. Şimdiki başkan Aziz Kocaoğlu ise yüzde 28.5'lik bir oy oranı alabildi.

AK Parti'de ise biri eski iki bakan listenin zirvesinde. AK Partili seçmen İzmir'de yüzde 52.5'le Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı görmek isterken ikinci sırada Ertuğrul Günay yüzde 20.8'le ikinci sırada.