Siyaset ‘30 bin kayıp Suriyeli çocuğun peşindeyiz’

‘30 bin kayıp Suriyeli çocuğun peşindeyiz’

06.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT), Türkiye’nin yayıncılık tecrübesini dünyayla paylaşmak amacıyla Antalya’da bir otelde düzenlediği 5. Uluslararası Medya Eğitim Programı (UMEP), 70 ülkeden 162 medya çalışanın katılımıyla devam ediyor.

‘30 bin kayıp Suriyeli çocuğun peşindeyiz’

14 Aralık’a kadar sürecek program kapsamında TRT Avaz’ın canlı yayın konuğu olan AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, “TRT World, TRT Avaz, TRT Kürtçe ve TRT Arapça ile aslında son dönemde TRT de, Türkiye’nin küresel vizyonunu yansıtan en baştaki kurumların başında gelmeye başladı. Biz artık yurt dışında Anadolu Ajansı olarak nereye gidersek gidelim karşımıza ya TRT ya TİKA ya THY çıkıyor” diye konuştu.
TRT’yi programdaki başarısından dolayı tebrik edan Özkaya, şunları kaydetti: “Bu vizyon aslında Türkiye’nin dünyaya haykırdığı, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ söyleminin de birebir yansıması. Aynı zamanda Türkiye’nin son dönemde yaşadıklarını birebir, ilk elden anlatma platformu olması açısından çok başarılı buldum etkinliği.”
Avrupa’nın iki yüzü
TRT World Haber Direktörü Fatih Er ise Suriyeli kayıp çocuklar üzerine çalışma yaptıklarını belirterek şunları kaydetti: “Yaklaşık 30 bin Suriyeli çocuk, Avrupa içerisindeki ülkelerde kayboldu. Biz bu çocukların izini sürüyoruz. Bunların kurtarılabilmesi ve seslerinin dünyaya duyurulabilmesi için şu anda belgesel çalışmamız AB içlerinde devam ediyor. Avrupa’nın iki yüzlülüğünü biraz daha dünya kamuoyunun önüne sunabilmek için teröre verdikleri desteği, önümüzdeki günlerde ekrana getireceğiz.” l AA

Haberin Devamı