Siyaset 32 kez davalık oldular

32 kez davalık oldular

05.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki “dava” restleşmesi ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

32 kez davalık oldular

Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’ndan usulsüz para transferi yaptığı iddiaları üzerine açılan üç ayrı davada 909 bin lira tazminata mahkûm olduğunun kamuoyuna yansımasının ardından davaların akıbeti merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Milliyet’in aldığı bilgilere göre Erdoğan, 2012’den bu yana Kılıçdaroğlu’na 28 ayrı tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu da 6 yılda Erdoğan hakkında dört ayrı tazminat süreci başlattı.

13’ünden feragat etti

Erdoğan, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra Kılıçdaroğlu’na açtığı 13 davadan feragat etti. Aynı süreçte Kılıçdaroğlu da Erdoğan hakkında açtığı dört davanın üçünden vazgeçti.

Kılıçdaroğlu hakkında, feragat nedeniyle reddedilenlerin ve Erdoğan’ın kaybettiği bir davanın dışında kalan 14 dava ise halen belli aşamalarda devam ediyor. Bu çerçevede, Kılıçdaroğlu’nun, Yargıtay aşamasında kaybettiği bir dava bulunuyor. Kılıçdaroğlu’nun Ekim 2013’teki “Diktatör, Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen vapurdaki kadınları dikizliyor” ifadeleri nedeniyle açılan söz konusu 10 bin liralık tazminat davasına itiraz süreci Anayasa Mahkemesi’nde sürüyor. Man Adası iddialarına ilişkin üç davanın da içinde bulunduğu sekiz davada yerel mahkemelerce Kılıçdaroğlu’nun aleyhine kararlar verildi. Bu davaların da itiraz süreci devam ediyor.

Haberin Devamı

Erdoğan hakkında tek dava

Kılıçdaroğlu, Erdoğan hakkında açtığı bir davadan vazgeçmemişti. Kılıçdaroğlu bu davayı Erdoğan’ın Aralık 2017’deki, “Man kafa. Ana hıyanetin başındaki zat” ifadeleri nedeniyle açmıştı. Söz konusu dava yerel mahkemede Kılıçdaroğlu’nun aleyhinde sonuçlandı. Kılıçdaroğlu’nun avukatları mahkeme kararına itiraz etti. İtiraz aşaması ise henüz sonuçlanmadı.