Siyaset 434 ismin adaylık başvurusu kesinlik kazandı

434 ismin adaylık başvurusu kesinlik kazandı

18.07.2012 - 14:11 | Son Güncellenme:

CHP’nin 34. Olağan Kurultayında, Parti Meclisi (PM) üyeliği için 434 ismin adaylık başvurusu kesinlik kazandı.

434 ismin adaylık başvurusu kesinlik kazandı

Adaylar arasında, mevcut MYK üyeleri, pek çok milletvekili ve Burhan Şenatalar, Gürsel Tekin, Fikri Sağlar, Berhan Şimşek, Gürbüz Çapan, Celal Doğan, Eşber Yağmurdereli gibi isimler dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

CHP’nin, PM ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimlerinin yapılacağı 34. Olağan Kurultayı, ikinci gününde Ankara Arena Spor Salonu’nda devam ediyor.

Kurultayda, PM üyeliği için adaylık listesi kesinleşti. Geçici listede 452 kişi olarak açıklanan başvurusu sayısı, yapılan itirazların değerlendirilmesinin ardından 434 adaya düştü. Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeliğine de kesinleşen listeye göre 128 kişi başvurdu.

Atila Emek, Sencer Ayata ve Birgül Ayman Güler dışındaki CHP’nin mevcut Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri PM için aday oldu. Atila Emek YDK üyeliğine başvuruda bulundu. Ayata ve Güler’in Bilim, Kültür, Yönetim Platformu’nda (BKYP) olması bekleniyor.

-ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLİ BAŞVURDU-

CHP PM üyeliği adaylık listesinde Burhan Şenatalar, Fikri Sağlar, Murat Karayalçın, Berhan Şimşek, Gürbüz Çapan, Celal Doğan, Metin Feyzioğlu, Eşber Yağmurdereli ve Mesut Değer dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Adaylık başvurusu yapan milletvekilleri arasında ise, Adnan Keskin, Gürsel Tekin, Şafak Pavey, İlhan Cihaner, Haluk Koç, Umut Oran, Süleyman Çelebi, Veli Ağbaba, Süheyl Batum, İhsan Özkes, Engin Özkoç, Mahmut Tanal, Alaattin Yüksel, Dilek Akagün Yılmaz, Engin Altay, Uğur Bayraktutan, Gülsün Bilgehan dikkat çekiyor.