Siyaset 8 yıl sonra ‘baba ocağında’

8 yıl sonra ‘baba ocağında’

10.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

10 binlerin eşliğinde CHP Genel Merkezi’ne gelen Sarıgül, üyelik kartını Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı. Sarıgül, ‘İstanbul’un anahtarını genel başkanımıza vereceğim’ diye konuştu

8 yıl sonra ‘baba ocağında’

CHP’den ihraç kararı geçen hafta kaldırılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 8 yıl 8 aylık bir aranın ardından dün CHP’ye 10 binlerin eşliğinde geldi.
Üyelik kartını CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden alan Sarıgül’ün ilk mesajı, “İstanbul’un anahtarını genel başkanımıza vereceğim” oldu. Sarıgül, organizasyonun ardından Milliyet’e, “1974 Ecevit ruhunun coşkusunu gördüm. Alandakiler bize buluşun iktidar olun dediler, muhalefetteki son günlerimizi yaşıyoruz” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, “Tek hedefimiz haramilerin saltanatına son vermek” derken TDH üyelerini CHP’ye davet etti. Sarıgül’e eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın yeğeni Sabri Erbakan ile 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün torunu Hayri İnönü de eşlik etti.

4,5 dakika konuştu
Sarıgül, 4,5 dakika süren konuşmasında, “Barış için, özgürlük için, demokrasi için bu büyük demokratik buluşmaya hoş geldiniz. Kılıçdaroğlu genel başkan olduğu gün, TDH’nin bütün gücünü, o esen rüzgarın arkasına veren, bugüne kadar bıkmadan usanmadan, sabırla, metanetle, ötekisi olmayan bir Türkiye için mücadele veren TDH’li kardeşlerim hoşgeldiniz.
Gün, birlik günü. Gün, beraberlik günü. Muharrem ayında Rabbim bizi burada buluşturdu. Tutmuş olduğunuz oruçları Allah’ım en yüce katında makbul eylesin ama buradan Kılıçdaroğlu ile diyoruz ki, Ramazan ayı da bizim, Muharrem ayı da bizim. Başı açık olan kardeşimiz de bizim, başı kapalı olan kardeşimiz de bizim” dedi. Sarıgül, şunları kaydetti:

‘Atatürk’e söz veriyoruz’
“Sarıgül, İnönülerin, Ecevitlerin terbiyesinden geliyor. Genel Başkanımızın olduğu yerde fazla konuşmamız doğru değil. Yarın 10 Kasım. Atamızın mekânı cennet olsun, huzurlu olarak mekânında istirahatını yapsın. Buradan Birinci Genel Başkanımıza, Mustafa Kemal Atatürk’e bismillah diyerek şu sözü veriyoruz; artık muhalefetteki son günümüz. Önce Allah’ım, sonra partili arkadaşlarım, sonra yurttaşlarım izin verirse İstanbul’un anahtarını genel başkanımıza getireceğiz.”

‘Haramilerin saltanatı’
Kılıçdaroğlu ise konuşmasında, “Tek amacımız, tek hedefimiz var, halkın çıkarlarını savunmak, haramilerin saltanatına son vermek. El ele, kola kola, omuz omuza, yürek yüreğe iktidara yürüyeceğiz. Biz siyaseti, halkın zenginleşmesi için, onurlu Türkiye’yi yüceltmek için, kadın erkek eşitliği için yaparız. TDH’nin yiğit insanları, sizi CHP’de görmek, beraber olmak, el ele, omuz omuza olmak bu mücadele... Bundan sonra beraber yürüyeceğiz. Türkiye zor bir süreçten geçiyor, iktidar halkı unutmuş, o nedenle sizlere büyük görev düşüyor. TDH’nin Ankara’ya gelişi, gücümüzü pekiştirecek, halka umut verecektir. Ayrılığa gayrılığa yer yok, neden birleşmiyoruz? Cumhuriyet’in değerlerini savunan herkesi CHP’nin şemsiyesi altına bekliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Sarıgül, Kılıçdaroğlu ve oğulları Emir ile Ömer yanına alarak dörtlü poz verdi. Daha sonra parti genel merkezine yeniden giren Sarıgül bir süre Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile görüştü.
Parti genel merkezinden ayrılırken Sarıgül, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in aday adaylığını açıkladığının anımsatılması üzerine, “CHP 90 yıllık bir çınar. O ulu çınarın yan dalları var. Ben o yan dallarından sadece bir tanesiyim. Ben bu okulun talebisiyim. Partili yurttaşlarım bana hangi görevi verirse İstanbul’daki, Türkiye’deki yurttaşlarım neyi takdir ederse Rabbim de neye izin verirse ben bismillah diyerek o yolda ilerlerim” dedi.
Sarıgül, Ankara’daki temaslarının ardından İzmit’e geçerek partinin İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen’in seçim bürosunun açılışına katıldı.

Haberin Devamı

Organizasyon TDH’den
Genel merkezin hemen dışına yerleştirilen platformun ve organizasyonun tamamen Sarıgül’ün ekibi tarafından üstlenildiği öğrenildi. Sarıgül, genel merkez önüne seçim çalışmaları için yapılan, “El ele, kol kol, omuz omuza geliyoruz” ve Emre Saltık’ın “Ölesiye ölesiye özledim” türküsü ile geldi.
Sarıgül için ayrıca Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün ünlü taraftar grubu Çarşı’nın “Gücüne güç katmaya geldik” marşının bir uyarlaması da çalındı. Kalabalığın elindeki “Çare Sarıgül”, “Gençlik Seninle İstanbul Senin” ve “Sarıgül Baba Ocağına Gidiyor“ pankartları dikkatleri çekti. Kalabalıktan sık sık “Halkçı Sarıgül” ve “Başbakan Sarıgül” sloganları atıldı.

Keskin, düşme tehlikesi yaşadı
Genel merkez önüne geldikten Kılıçdaroğlu’nun makam katına İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve oğlu Emir Sarıgül ile çıkan Sarıgül, burada bir süre Kılıçdaroğlu ve diğer partililerle görüştü. Daha sonra platforma Kılıçdaroğlu ile birlikte inen Sarıgül, kürsüye el ele geldi. Platforma çıkışı sırasında Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin düşme tehlikesi geçirdi. Platformda Atatürk ve Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları ve “Evine Hoşgeldin” yazısı asıldı.