Siyaset ‘83 milyon yürek Azerbaycan’layız’

‘83 milyon yürek Azerbaycan’layız’

07.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Azerbaycan topraklarının 30 yıldır Ermenistan işgali altında olduğunu, uluslararası hukuka göre Azerbaycan’ın haklı olduğunu belirterek, “O haklıysa, biz de onun haklılığını desteklemek durumundayız” dedi.

‘83 milyon yürek Azerbaycan’layız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Azerbaycan toprakları uluslararası hukuka aykırı işgal edildi. 30 yıldır bekliyor, işgal ne zaman sona erecek diye ama Ermenistan yönetimi hiç dinlemiyor. Bu çatışmada 83 milyon olarak yüreğimiz Azerbaycan’ladır. Onları seviyoruz, haksızlığa karşıyız. Uluslararası hukuka göre Azerbaycan haklı. O haklıysa, biz de onun haklılığını desteklemek durumundayız” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin yeni yasama yılındaki ilk TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, esnaf için hazırladıkları 17 talebi sıraladı. Kılıçdaroğlu, özetle şunları kaydetti:

35 BİN ESNAF KEPENK İNDİRDİ: Kişinin yaşamını korurken, yaşamını sürdürebilecek mali imkanları ona sağlamak zorundasın. Yoksa sosyal devlet olmaz. Devlet ne üretiyorsa her şeye her türlü zammı yaptılar. Son 8 ayda Ankara, İstanbul ve İzmir’de 35 bine yakın esnaf kepengini indirdi. (İntihar eden esnafların isimlerini sıralayarak) Erdoğan, damat, bakanlar bunları biliyor mu acaba? Yayın yasağı getiriyorlar vatandaş öğrenmesin diye.

SORUNLAR ÇÖZÜLÜR: Bütün vatandaşlarımıza söylüyorum, sizin sorunlarınızı çözecek teklif hangi partiden gelirse gelsin kesinlikle katkıda bulunacağız. Sorunlar çok ama çözülmez değil.

Haberin Devamı

HAKSIZLIĞA KARŞIYIZ: Azerbaycan toprakları uluslararası hukuka aykırı işgal edildi. 30 yıldır bekliyor, işgal ne zaman sona erecek diye ama Ermenistan yönetimi hiç dinlemiyor. Azerbaycan yönetimi de diyor ki ‘Artık bizim işgale tahammülümüz kalmadı.’ Ve şu anda bir çatışma var. Bu çatışmada 83 milyon olarak yüreğimiz Azerbaycan’ladır. Onları seviyoruz, haksızlığa karşıyız. Uluslararası hukuka göre Azerbaycan haklı. O haklıysa, biz de onun haklılığını desteklemek durumundayız.

‘Akıl tutulması’

Baroların kendi seçimlerini yapmasıyla ilgili yasak getirildi. Yasaya aykırı düzenlemeler yapılıyor. Bir akıl tutulması var. Hukukçuya, avukata yasaya aykırı işlem yapıyorsunuz ve “Ses çıkarma” diyorsunuz. Sonra da “Bizim ülkemizde demokrasi var” diye meydanlarda geziyorsunuz. Miting yapacaksınız serbest ama barolar kendi kongrelerini yapacaklar, “yasak efendim.” Kargaları bile güldürecek bir uygulama.

SEÇİMLE GİTMELİ: Halkın oyunu alan kişiyi, halkın iradesini bir tarafa atarak bulunduğu makamdan alıp yerine kayyum atıyorsanız o ülkede demokrasi yoktur. Seçimle gelen seçimle gitmeli. Ankara, Balıkesir, Bursa büyükşehir belediye başkanları da görevden alındığında aynı itirazı yaptık. Sayın Davutoğlu istifa ettiğinde de aynı itirazı yaptık.

Haberin Devamı

HİNLİK PEŞİNDELER: (6-8 Ekim olaylarına ilişkin soruşturma) Hangi gerekçeyle 6 yıl beklediniz? Papazı bir günde bırakıyorsun. “Acaba biz Millet İttifakı’nı nasıl dağıtırız?” Böyle bir hinliğin peşindeler. Ama bu ülkenin sağduyusuna, insanlarımızın ferasetine güveniyorum.