Siyaset ABD hep aldattı

ABD hep aldattı

19.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın ziyaretiyle Türkiye-ABD ilişkilerinde ‘normalleşme mekanizması’ kurulması kararlaştırılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye “Biz sahada ne olup bittiğine bakarız. Bir değil, iki değil, üç değil hep aldatıldık” siteminde bulundu. "Asıl hedeflerimizden verecek en küçük bir tavizimiz yoktur" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Avrupa'ya, Amerika'ya giden teröristler korunmasın. Arkasındaki destekler çekilince bu teröristleri tepelemek bizim için leblebi çekirdek kolaylığındadır. Terör örgütlerini tepelemek bizim için vakayı adliyedendir. Yeter ki birileri bize ayak bağı olmasın."

ABD hep aldattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yapılan görüşmelere atıfta bulunarak, “Konuşmak, anlaşmak kıymetlidir fakat asıl neticeye bakarız, uygulamaya bakarız. Sahada ne olup bittiğine bakarız.,, Sayın Obama ile defalarca konuştuk. Ama hep aldatıldık. Bir değil, iki değil, üç değil hep aldatıldık. ‘Yaptık yapıyoruz, yaptık yapıyoruz.’ Geldik bu döneme” dedi.

Erdoğan, Ak Parti Ankara İl Kongresi’ne Yıldırım ile birlikte katıldı. Erdoğan ve Yıldırım’ın birlikte katıldığı ilk il kongresi Ankara oldu. Salonda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya büyük ilgi gösterilirken, “Ankara seninle gurur duyuyor” sloganları atıldı. Melih Gökçek de salonda yer aldı.

Haberin Devamı

"Asıl hedeflerimizden verecek en küçük bir tavizimiz yoktur" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Avrupa'ya, Amerika'ya giden teröristler korunmasın. Arkasındaki destekler çekilince bu teröristleri tepelemek bizim için leblebi çekirdek kolaylığındadır. Terör örgütlerini tepelemek bizim için vakayı adliyedendir. Yeter ki birileri bize ayak bağı olmasın."

Erdoğan, coşkulu kalabalığa yönelik konuşmasında şu mesajları verdi:

ANKARA YERİNDE SAYAMAZ: Türkiye ayağa kalkmışken Ak Parti’nin Ankara’da yerinde saymasını kabul edemeyiz. Ankara yeri göğü inletecek oranlarla en yükseğe bayrağı dikmeye hazır mıyız? Yeni heyecanla mahalli daireler reformu yapmaya hazır mıyız? Ak Parti’nin de zirvesine Ankara’yı çıkarmaya hazır mıyız? Sizin bu kararlılığınız, dostlarımızın yüreğini ferahlatırken, düşmanların kalbine de korku salıyor. (‘Reis bizi Afrin’e götür’ sloganları) Kararı verdiğimiz anda önce ben sonra da çağrıyı yapacağız hep birlikte yürüyeceğiz.

Haberin Devamı

ŞAKASI YOK, EZER GEÇERİZ: Bizimle olan bu muhabbetin kara kaşımızdan olmadığını biliyoruz. Türk milletinin desteğinden aldığımız güçle karşımızdakilerin ne dediğine değil kendi hedeflerimize bakıyor ve bu yolda yürüyoruz. Bize dostluk gösterene yüreğimiz de kollarımız da açıktır. Bize husumet besleyenin, istiklalimizi ve istikbalimizi tehdit edenin ise ne kimliğine ne cesametine bakarız. Allah’ın yardımı, milletimizin cesareti, dostlarımızın duasıyla da ezer geçeriz, hiç bu işin şakası yok.

SAHADA OLANA BAKARIZ: Hiçbir dostluk elini havada bırakmadığımızı biliyorsunuz. Meseleleri aklı selimle çözmek isteyenlere karşı müspet bir tavır sergiliyoruz. Söz önemlidir, değerlidir. Konuşmak anlaşmak kıymetlidir fakat asıl neticeye bakarız uygulamaya bakarız. Sahada ne olup bittiğine bakarız. Hem müzakere ederiz hem de operasyonlarımızı sürdürürüz. Haklı olduğumuz konuda adım atıyoruz. Kendine çeki düzen vermesi, eksikliklerini tamamlayıp yanlışlarını düzeltmesi gerekenler karşımızdakilerdir. Karşılıklı jestler elbette mümkündür. Asıl iddialarımızdan beklentilerimizden en küçük bir tavizimiz yok. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Dürüst davrandık. Kimsenin hakkına girmedik ki geri adım atalım. Afrin’de; sabrı sabır sabır.

Haberin Devamı

HEP ALDATILDIK: Sayın Obama ile defalarca konuştuk. Ama hep aldatıldık. Bir değil, iki değil, üç değil hep aldatıldık. ‘Yaptık yapıyoruz, yaptık yapıyoruz.’ Geldik bu döneme. ‘Olacaksa olacak. Olmayacaksa kendi göbeğimizi kesmek zorundayız’ dedik. Niye? Orada kalkıp da kendini bilmez PYD/YPG, bu teröristler bizim topraklarımıza eğer oralardan roketler atarlarsa oralarda bizim şehitlerimiz olursa biz kalkıp buna sabredemeyiz

SİLAHLARI GÖMECEKLER: Arkamızdan işler çevrildi. Ülkemizden beklentileri olanlar bu yanlışları düzeltecekler ki; bizden talepte bulunsunlar. Sözler tutulmayınca ne yaptık bir gece ansızın oraya girdik. PKK’sı DEAŞ’ı hepsi gömülmeye başladı. ‘Bunları açtıkları çukurlara gömeceğiz’ dedik. Gömdük mü, gömdük. Gömmeye de devam edeceğiz. Ya buralara bırakıp gidecekler; kendilerine ellerine açanlara veya silahları gömecekler üzerine de betonu atacaklar.

Haberin Devamı

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR: Siyasi tarihimizde ilk defa herhangi bir koalisyon olmadan yerli ve milli duruş sahibi partiler siyasetçiler birlikte hareket etme iradesini ortaya koydu. MHP Devlet Bahçeli ile görüşeceğiz. Kendisine özellikle 15 Temmuz’dan bu yana izlediği vakur siyaset için şahsım ve milletim adına şükranlarımızı ifade ediyorum. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışı ile başlayan bu işbirliğinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

ÖDLEKTEN KURTULUN: Tek devlet diyoruz. Paralel devlet falan ne demekmiş öyle. Pensilvanya’da işte ne işin var orda. Birilerinin önüne arkasına sığınma. Yoluna gönül verenlere kardeşlerime sesleniyorum gelin kararınızı verin; artık kendini bilmez ödlekten kurtulun. Haddini bilecek onlar da.

'MEZAR EDERİZ'

Erdoğan, kongreye gelişinde dışarıda bekleyen vatandaşlara hitabında da, “Her ne kadar 16 Nisan’da ortalamamızın altında bir netice Ankara’da alındıysa da şimdi Mart 2019’da Kasım 2019’da inşallah sandıkları patlatmaya var mıyız? 780 bin kilometrekareyi ilmik ilmik dokuyoruz. Burayı bölmek, parçalamak isteyenlere mezar ederiz her yeri mezar. Çukurlar açtılar, gereğini yaptık, daha da yapacağız. Tek devlet, onun için yok paralel devletmiş yok şu devletmiş bu devletmiş böyle bir şey tanımıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘İki Sabri tanıdım ben’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gazi olan Sabri Gündüz’ü önceki akşam İstanbul’daki evinde ziyaret etti. Gündüz’ün sağlık durumu hakkında bilgi alan Erdoğan ziyaret sırasında gazinin kızı Bahar Betül ile komşularının çocukları Zümra Betül ve Hasan Sait’i sevmiş çocuklara oyuncak hediye etmişti. Kongredeki konuşmasında bu ziyareti anlatan Erdoğan şunları söyledi:

ABD hep aldattı

“15 Temmuz Köprüsü’nde alçaklar tarafından vurulmuş. 32 yaşında genç bir kardeşimiz, bir yavrusu var. Cefakar da bir eşi var. 46 kez şu ana kadar ameliyat olmuş. Salı günü ayağını dizden alta kesecekler. ‘Başka çaremiz yok’ dediler. İki Sabri tanıdım ben; biri bu Sabri bir de kendini tankın altına atan Sabri. Onu da çok ameliyat ettiler. Yurtdışına gönderdik dil tahsili yapıyor. İlahiyattan da bilgisayar alanında vasıflı olurmuş görecekler. Bu Sabri en sonunda ‘Reisim kararı verdim, operasyona gireceğiz, kesecekler’ dedi. Böyle gençler varken birileri kalkıp diyor ki gençlik şöyle böyle. Gençlik dimdik ayakta.”

ABD hep aldattı

‘Avrupa’da Osmanlı tokadını sordular’

Yıldırım da kongrede yaptığı konuşmasına “Afrin’de destan yazan Mehmetçikleri” selamlayarak sözlerine başladı. Yıldırım, şu mesajları verdi:

SADAKATİMİZİ YENİLİYORUZ: Her bir il kongremiz başka partilerin genel kongresinden daha da coşkulu. Genel başkanımıza sadakatimizi yeniliyoruz. 16 yıl önce kutlu yürüyüşe çıktık, demokrasi ve adalet zeminini daha da sağlamlaştırdık. Vesayet odaklarını tek tek ortadan kaldırdık. Bir etnik grubun zümrenin değil, Türkiye’nin partisi olacağız dedik.

AFRİN’E GİDİN GÖRÜN: Ülkemiz üzerindeki tüm oyunları bozduk, işte 15 Temmuz. Avrupa’da çeşitli temaslarda bulundum. Bana Osmanlı tokadını sordular. ‘Cumhurbaşkanınız kime Osmanlı tokadı atıyor’ diye sordular, ‘İşte gidin Fırat Kalkanı’na Afrin’e gidin’ dedim. Osmanlı tokadının nasıl atıldığını görürsünüz. Birliğimize, bağımsızlığımıza karşı kim olursa olsun Osmanlı tokadını en sert şekilde atarız.

DÜNYA BİLİYOR: Mehmetçiğin oluşturduğu güvenli alanlar ilerlemeye devam ediyor. 1600’ün üzerinde terör elemanı ve terörist etkisiz hale geldi. Sivil kılığına girerek sivilleri kalkan olarak kullanan teröristlerin, Mehmetçiğin hassasiyetin kullanmaya çalıştığını bütün dünya biliyor. Kimse iyi niyetimizi kullanmaya kalkmasın. Bu oyunları bozacağız. Terör örgütleri ve onların uzantıları ile mücadelemiz terör belası son buluncaya kadar devam edecek.

Yıldırım kongre öncesi dışarıdaki partililere hitap ederken de Zeytin Dalı Harekatı’nın tek bir terörist kalmayana kadar süreceğini söyledi. Yıldırım, ‘Bizi Afrin’e götür’ sloganı üzerine “Merak etmeyin eğer gitmek gerekiyorsa hep beraber gideriz. Ancak Mehmetimiz, kahramanlarımız şimdi orada ne gerekiyorsa yapıyorlar” diye konuştu.