Siyaset ‘Adalet için her katkıyı sunun’

‘Adalet için her katkıyı sunun’

11.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclis gündemine gelmesi beklenen ‘yargı reformu’ yasa teklifine ilişkin, kurmaylarına “Adaletin eksikliklerinin giderilmesi konusunda her türlü katkıyı sunun” talimatını verdi

‘Adalet için her katkıyı sunun’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM gündemine gelmesi beklenen, “yargı reformu” yasa teklifine ilişkin olarak kurmaylarına talimat verdi. Kılıçdaroğlu’nun, “Bu bir reform değil, ama getirilen teklifteki eksikliklerin giderilmesi için her maddeyi inceleyin ve adaletin eksikliklerinin giderilmesi konusunda her türlü katkıyı sunun. Herkesin bir nebze de olsa adaletin güçlendirilmesine ihtiyacı var” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP MYK, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, İstanbul seçimlerine hazırlık sürecinin yanı sıra dış politikadaki gelişmeler ile TBMM gündemindeki kanun teklifleri değerlendirildi.

Dış politika sunumu

Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, S400 hava savunma sistemi ile F35 savaş uçaklarının alım süreçlerine ilişkin olarak detaylı bir sunum yaptı. Toplantıda S400 ve F35 meselesinin kısa vadede çözülememesi durumunda, “Türkiye için en büyük tehlike” halini alacağı değerlendirmesi yapıldı.

Toplantıda, bu hafta TBMM Genel Kurulu’na gelecek yeni askerlik sistemi düzenlemesiyle ilgili son gelişmeler de ele alındı. Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bu konuda kurula bilgi verdi. Toplantıda, Cumhurbaşkanı’nın askerlikten muaf tutma yetkisinin sınırlandırılması ve evi olmayan şehit ailelerinin konut sahibi yapılmasına yönelik bir düzenlemenin kanuna eklenmesi gerektiği vurgulandı. CHP’nin, AK Parti’nin revize edeceği teklifi inceleyeceği ve buna göre bir tavır alacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yine TBMM gündemine gelmesi beklenen yargı reformu yasa teklifi ile ilgili olarak kurmaylarına talimat verdiği öğrenildi.

‘Adalet güçlendirilmeli’

Kılıçdaroğlu’nun, getirilen teklifin bir reform olmadığını vurguladığı, ancak adalet mekanizmasının güçlendirilmesine katkı yapılması için CHP grubunun destek vermesi gerektiğini ifade ettiği aktarıldı.

Kılıçdaroğlu’nun, “Bu bir reform değil ama getirilen teklifteki eksikliklerin giderilmesi için her maddeyi inceleyin ve adaletin eksikliklerinin giderilmesi konusunda her türlü katkıyı sunun. Herkesin bir nebze de olsa adaletin güçlendirilmesine ihtiyacı var” ifadelerini kullandığı bildirildi.