Siyaset ‘Adalet yürüyüşü bitmedi, sürüyor’

‘Adalet yürüyüşü bitmedi, sürüyor’

19.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ülkeye gerçek demokrasi gelinceye kadar yürüyüşe devam edeceklerini söyleyen  Kılıçdaroğlu, “İkinci yüzyılda demokrasimizi, Cumhuriyet’imizi taçlandıracağız” dedi.

‘Adalet yürüyüşü bitmedi, sürüyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü daha bitmedi. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar mücadelemize ve yürüyüşümüze devam edeceğiz” dedi. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, İzmir programının son gününde ilk olarak muhtarlarla buluştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıda muhtarların yaşadığı sorunları dinleyen Kılıçdaroğlu, yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmeye çalıştıklarını söyledi. 

Seçimlerden önce belediye başkanlarına 7 maddelik bildiri okuduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu 7 maddeyi duvarınıza asın, ayda bir bakın’ dedik. ‘Bu 7 maddede hizmeti önce arka mahallelere götürün’ dedik. ‘Hiç kimse kendini orada sahipsiz hissetmeyecek’ dedik. ‘Çocukların mutlu olmasını sağlayın’ dedik. ‘Fakir mahallelere kreşler açın’ dedik. ‘Çok farklı inançlarda insanlar var. Bütün ibadethanelerini tertemiz yapacaksınız’ dedik” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, muhtarlık kurumunun güçlendirilmesi için verdikleri kanun teklifini AK Parti ve MHP’nin reddettiğini kaydetti. 

Haberin Devamı

‘Karamsarlık yok’ 

Kılıçdaroğlu daha sonra partisinin üye katılım törenine geçti. Konuşmasında bürokratlara yaptığı çağrıyı anımsatan Kılıçdaroğlu, “Aramızda bulunan 17 imam kardeşime yürekten teşekkür ediyorum. Onlardan sadece bir şey istiyorum; kul hakkı yiyenlerden uzak olsunlar. Biz adaleti, beraberliği, kadın-erkek eşitliğini savunuyoruz. Birlikte olursak güçlü olacağız. Hep birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Karamsarlığa kapılmaya hakkımız yok. Mademki en zor koşullarda bu ülkeye bağımsızlığı getirdik o zaman şimdi beraber mücadele edeceğiz. Bu ülkeye huzuru barışı kardeşliği getirinceye kadar beraber olacağız” açıklamalarında bulundu. 

Kılıçdaroğlu yeni üyelere şöyle seslendi:  

‘CHP’li olmak zor’ 

“Artık CHP üyesi sıradan bir kişi değildir. CHP’li olmak demek hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi inşa etmek demektir... CHP’li olmak gelir dağılımında eşitlik demektir. CHP’li olmak adaletten yana tavır takınmak demektir. Kainat adalet üzerine inşa edilmiştir. Adaletsizliğe karşı duracağız. Sınava girip derece alan, sözlü sınavda elenen bütün o gençlerin hakkını hukukunu sonuna kadar savunacağız. Biz siyaseti halk için yapıyoruz, bir avuç yandaş için değil. Bütün haksızlıklara karşı mücadele edeceğiz.. CHP’li olmak kolay bir iş değil, zordur. CHP’li olmak demek Yozgat’ın kokulu mercimeği varken, dışarıdan ithal etmemek demektir. Beşli çetelere devleti teslim etmemek demektir... Gazeteciler, yazarlar, 90 yaşında olanlar hapiste, uyuşturucu baronları dışarıda. O uyuşturucu baronlarının burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım. Bu mücadele hak mücadelesidir...” 

Haberin Devamı

‘Yolun başındayız’ 

“Cumhuriyetin ikinci yüzyılında demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi taçlandıracağız” diyen CHP lideri şöyle devam etti: “Birlikte mücadele edeceğiz. Var mısınız? Mücadelemiz kutlu olsun. Bu mücadele Türkiye’nin itibarının sağlanması mücadelesidir...  Daha yolun başındayız. Adalet Yürüyüşü daha bitmedi. Gerçek demokrasi gelinceye kadar yürüyüşümüze devam edeceğiz.” 

İşçiye yüzde 35 zam

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 bin 248 işçisini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni’ne de katıldı. Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası ile imzalanan sözleşme kapsamında, günlük ücretlerde yüzde 35 oranında artış sağlandı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, “Sizler örgütlü olduğunuz sürece güçlü olursunuz. Bölünürseniz hakkınızı savunamazsınız. Şu anda Türkiye’de izlenen ekonomi politikasıyla 85 milyon insan bir avuç saray beslemesine çalışıyor...  Bizden daha zor durumda olan aileleri düşünüp oyumuzu kullanalım.”