Siyaset ‘Adil bir dünya iş birliğiyle olur’

‘Adil bir dünya iş birliğiyle olur’

28.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İletişim Başkanı Altun'un paylaştığı videoda "Holokost kurbanlarını anıyor, ırkçılık, İslamofobi, anti-semitizmle mücadele edilmesinde sarsılmaz kararlılığımızı yineliyoruz" denildi.

‘Adil bir dünya iş birliğiyle olur’

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Uluslararası Holokost'u Anma Günü nedeniyle hazırlanan özel bir videoyu paylaşarak "Bu soykırımın tüm kurbanlarını saygıyla anıyorum. Irkçılığın, İslamofobinin ve ayrımcılığın her türlüsüyle mücadele etmek insanlık olarak en büyük yükümlülüğümüzdür" dedi. İletişim Başkanlığı'nın hazırladığı "We Remember 1941-1945" başlıklı videoda Holokost'un insanlık tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Tarihteki vahşetlerin tekrarlanmasını engellemek, mağdurlar için adaleti temin etmek ve soykırımdan etkilenenlerin onuruna sahip çıkmak için çabalamalıyız. Holokost kurbanlarını anıyor, insan haklarının korunması, ırkçılık, İslamofobi, yabancı düşmanlığı, anti-semitizmle mücadele edilmesi, çaba gösterilmesi konularındaki sarsılmaz kararlılığımızı yineliyoruz. Her ırktan, kökten ve dinden insan için daha adil bir dünyanın mümkün olması, ancak uluslararası iş birliğiyle mümkündür."

‘Adil bir dünya iş birliğiyle olur’

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier (ortada), İsrail Meclis Başkanı Mickey Levy (solda) ve Almanya Şansölyesi Olaf Scholz (sağda), Berlin’deki Holokost anıtında kurbanların anısına saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

Dışişleri'nden Holokost anması

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin de ortak sunucusu olduğu kararla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 2005'te kabul ettiği "27 Ocak Uluslararası Holokost Anma Günü" nedeniyle açıklama yayımladı. Açıklamada, "Uluslararası Holokost Anma Günü vesileyle, Nazi rejimi ve işbirlikçileri tarafından sistematik bir şekilde katledilen, Yahudiler, Romanlar, engelliler ile hedef alınan azınlık ve gruplara mensup milyonlarca insanı saygıyla anıyoruz" denildi. -DHA

Atakule’de ‘Hatırlıyoruz’ mesajı

‘Adil bir dünya iş birliğiyle olur’

Uluslararası Holokost Anma Günü kapsamında Ankara’nın simge yapılarından Atakule ışıklandırıldı. Atakule’deki dev ekrana “#Hatırlıyoruz”, “#WeRemember” ifadeleri yansıtıldı.