Siyaset Ağzınızı fazla alıştırmayın

Ağzınızı fazla alıştırmayın

11.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, kendisine “Başbakan Binali Yıldırım” diye slogan atan vatandaşlara, “fazla da ağzınızı alıştırmayın” diye seslendi.

Ağzınızı fazla alıştırmayın

Referandum kampanyasını Düzce ve Bolu’da sürdüren Yıldırım’ın miting mesajları şöyle:
ÜLKE MUZ CUMHURİYETİNE DÖNDÜ: Çoğulcu bir demokrasiye dayalı anayasa dedik. Sözümüz söz dedik. Biz görevimizi yaptık söz de karar da sizin. 82 model darbe anayasası ile artık bu büyük ülke yönünü belirleyemiyor. Çünkü anayasa bir ülkenin pusulasıdır. Pusula bozulmuş, iş görmüyor. Bozuk pusula ile gemi ya batar ya da karaya oturur. İki başlı yönetimler pusulayı eline aldı, bu işi yapacağız sandılar; yapamazsınız kardeşim. Kavga kavgayı; o da kara günleri getirdi. Mevcut anayasada Cumhurbaşkanı da Başbakan da güçlü. İki makam arasında anlaşmazlık oluyor; iş bazen o kadar ileri gidiyor ki iki makam birbiri ile kavga ediyor. 2001 krizini hatırlayın, bedelini millet ödedi. Ülke muz cumhuriyetine döndü, acı tecrübeleri beraber yaşadık.
ELLER AYA BUNLAR YAYA: Kılıçdaroğlu, dedi ki; (yuh sesleri üzerine) yuhalamayın boşverin, değmez, dinleyin bi… Çıktı bu, biz meydan meydan dolanıyoruz, bizim anlatamadığımız işi Kılıçdaroğlu bir laf etti 1 dakikada anlattı, fıkra gibi. ‘Yeni sistemde Cumhurbaşkanı bir partiden Başbakan bir partiden olursa ne olacak’ diyor. Biz de bunu anlatamaya çalışıyoruz. En güzel şekilde anlattın. Teşekkür de etmek lazım. Yardımcısı çıktı, ‘Kılıçdaroğlu biliyor, yanlış konuşmadı tersinden okudu’ dedi. Bu da doğru bunlar her şeyi tersten okuyor.
FAZLA AĞZINIZI ALIŞTIRMAYIN: (‘Başbakan Binali Yıldırım’ sloganları üzerine) Fazla da ağzınızı alıştırmayın…. Kılıçdaroğlu şimdi,; ‘Ben öyle demek istemedim. Cumhurbaşkanı seçildi, Meclis’teki çoğunluk başka parti olursa ne olacak dedim’ diyor. O tutmayınca bu tarafa döndü. Hani sen değil miydin; ‘tek adam’ diyen. Nerede kaldı? Demek ki Meclis de var. Meclis, Cumhurbaşkanı ikisi birbirini dengeliyor. Biri yasama yapıyor, diğeri de ülkeyi yönetiyor. Meclis ve Cumhurbaşkanı da her iki kurumun da seçime götürme yetkisi var. Çarşı her şeye karşı diyorlar ya bunlar onları da geçti.
KILIÇDAROĞLU BU SEFER EVET VERSİN: Şimdi anladık, meğerse Kılıçdaroğlu metni okumamış. Artık onu mazur görüyoruz. Geçen referandumda hangi sandıkta oy kullanacağını bulamamıştı. Bu sefer de gitsin evet versin, işi tamamlasın. Bir de HDP var; (Yuh sesleri üzerine) Tamam buna yuh çekin. Bunlar bölücü, bunlar Kandil’in taşeronları. Kandil’i de başlarına yıkacağız, taşeronlarına da gereğini yapacağız.

Dişli’den ‘güçlü ordu mesajı

Kardeşi 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcılarından olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Bolu’da Yıldırım’dan önce kürsüye çıkarak, şunları söyledi: “Ekonomide sıkıntı var, Türkiye’ye yansımaları var; evet çıkınca bu sıkıntılardan kurtulacağız. Güçlü ekonomi olması lazım, güçlü ordumuzun olması lazım. Dinamik nüfus olması lazım, bunları birleştirecek güçlü lider lazım. Hepsi var. Allah Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin.”