Siyaset ‘AİHM’ye gidiyoruz’

‘AİHM’ye gidiyoruz’

01.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AYM’ye iki başvuru yaptığını, esastan yaptığı başvuruya ilişkin henüz karar verilmediğini belirten Gergerlioğlu, “Vekilliğin düşürülmesiyle ilgili başvurumuz bugün reddedildi. Bununla ilgili AİHM’ye gidiyoruz” dedi...

‘AİHM’ye gidiyoruz’

 

NAMIK DURUKAN Ankara

Haberin Devamı

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, partisinin genel merkezinde sürdürdüğü “Adalet Nöbeti” eylemini sonlandırdı. HDP Genel Merkezi’nde bir grup milletvekili ve sivil toplum temsilcilerinin katılımı ile basın toplantısı düzenleyen Gergerlioğlu, eylemini 15. gününde bitirdiğini söyledi.

Parti genel merkezi çıkışında evine gideceğini ve sürenin dolması ile güvenlik güçlerinin kendisini almasını bekleyeceğini belirten Gergerlioğlu, “Başarılı bir sivil direniş gerçekleştirdik. Çünkü bu yapılması gereken bir eylemdi. Halkın iradesinin haramilikle gasp edilmesine yönelik bir hukuksuzluk işlemine karşılık ben ve partimin sivil ve pasif direnişiydi. Çok güçlü bir etkisi oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hakkında algı oluşturulmaya çalışıldığını ileri süren Gergerlioğlu, şöyle devam etti: “Güya sloganlarla HDP Grup katına çıkmışız. Bunun yalan olduğu belgelerle ortaya çıktı. Ama işin üzücü tarafı, koca Meclis Başkanlığı’nın iftara dolu bu kurguya imza atmasıyla ve savcının onaması ve partimize yönelik bir saldırı gerçekleştirilmeseydi. Ardından da hepiniz biliyorsunuz, çok üzücü ve vicdanları kanatıcı bir şekilde, pazar sabahı 158 polis gönderilmiş, bunu da kendileri ifade etti. Utanç verici görüntülerdi bunlar.”

‘Haksızlığa dur denilecek’

Vekilliğinin kağıt üstünde düşürüldüğünü, kendisini hâlâ bu halkın vekili olarak gördüğünü anlatan Gergerlioğlu, AYM’ye yaptığı başvurunun esastan kararını beklediğini söyledi. Gergerlioğlu, “Açık söylüyorum, birkaç güne cezaevine girebilirim ama hepimizin son sığınağı olan AYM’dir. AYM esastan yaptığımız başvuruya hâlâ karar vermemiştir. Son noktada haksızlıklara ‘dur’ denileceğini düşünüyorum. AYM’ye iki başvurumuz var. 3 Mart’ta yaptığımız ceza başvurusu, şununla ilgili henüz karar verilmiş değil. Beklentimizin yüksek olduğu karar bu karar. Vekilliğin düşürülmesiyle ilgili başvurumuz bugün reddedildi. Bununla ilgili AİHM’ye gidiyoruz” bilgisini verdi.