Siyaset Aile Bakanı Kaya: 'İyi hal indirimi' ile ilgili çalışma yürütüyoruz

Aile Bakanı Kaya: 'İyi hal indirimi' ile ilgili çalışma yürütüyoruz

11.01.2018 - 11:55 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,yargılama dönemindeki "iyi hal uygulaması" konusunda  Adalet Bakanı ile görüştüğünü aktardı. Kendisine bunun kanunen düzeltilebileceğinin söylendiğini ifade eden Kaya, "İyi hal indirimi denen şeyin, özellikle bazı davalarda ismen böyle geçse de uygulanması bizim açımızdan da kabul edilemez bir durum. Bununla ilgili de çalışma yürütüyoruz" dedi.

Aile Bakanı Kaya: İyi hal indirimi ile ilgili çalışma yürütüyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bakanlıkta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir araya geldiği basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Bazı meslek gruplarında artan cinsel istismarların önlenmesi için bakanlıkların bir araya gelip çalışma yapacağı söylenmişti. Bu çalışma başladı mı?" sorusu üzerine Kaya, özellikle çocuklarla ilgili bazı meslek gruplarında dünyada uygulanan bir sistem olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Çocuklara yönelik hizmet veren iş gruplarında bu hizmeti veren kişilerin sicil kayıtlarının takibinin yapıldığı bir sistem bulunduğunu ifade eden Kaya, "Çocuklarla ilgili tüm meslek gruplarında sicil kaydı tutulması ve bunun düzenli periyodik olarak istenmesi... Bugün dünyanın birçok ülkesinde bu şekilde yapılıyor. Bu konuda bir çalışma yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Kaya, yargılama dönemindeki "iyi hal uygulaması" konusunda Adalet Bakanı ile görüştüğünü aktardı. Kendisine bunun kanunen düzeltilebileceğinin söylendiğini ifade eden Kaya, "İyi hal indirimi denen şeyin, özellikle bazı davalarda ismen böyle geçse de uygulanması bizim açımızdan da kabul edilemez bir durum. Bununla ilgili de çalışma yürütüyoruz." dedi.