Siyaset Ak Parti’den ‘başkanlık’ ve ‘iç güvenlik’ anketi

Ak Parti’den ‘başkanlık’ ve ‘iç güvenlik’ anketi

12.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti MYK’ya sunulan anket, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından kamuoyunun başkanlık sistemine desteğinin yeniden tırmanışa geçtiğini ortaya koydu.

Ak Parti’den ‘başkanlık’  ve ‘iç güvenlik’ anketi


Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında önceki akşam gerçekleştirilen MYK’da partinin yaptırdığı son anketler de ele alındı. Bu çerçevede partinin oy oranının yüzde 48-52 arasında seyrettiği tespiti yapıldı.
Ak Parti kurmayları ankete göre CHP’nin yüzde 26, MHP’nin yüzde 14 ve seçimlere parti olarak girme kararlılığını koruyan HDP için ise yüzde 8,5 oy oranında olduğunu belirttiler. Ak Parti başkanlık sistemi konusunda da vatandaşın nabzını tuttu.
Başkanlık sistemine “evet” diyenlerin oranı yüzde 41 oldu. Vatandaşın yüzde 45’i ise bu sisteme karşı olduğunu bildirdi.
Yüzde 25 kararsız
Ak Parti seçmeninin yüzde 75’i’nin başkanlık sistemini desteklediğini, yüzde 25’nin “fikrim yok” dediğini ya da “kararsız” kaldığını belirten parti kurmayları, “Diğer partilerin seçmenlerinde de yüzde 25 oranında başkanlık sistemine evet diyenler var. Bizim seçmenlerden kararsız ya da fikri olmayanları da ikna edersek bu oran yüzde 50’ye yaklaşır. Rahmetli Özal bu sistemi gündeme getirdiğinde kamuoyu desteği yüzde 5’ti. Bizim başkanlık sistemini de içeren bir önceki anketimize göre ise bu oran yüzde 30-35’lerdeydi” değerlendirmesini yaptı.
Yüzde 65 destek var
Anket kapsamında Ak Parti, vatandaşa “iç güvenlik paketi”ni de sordu. Ankete katılanların yüzde 65’inin paketi desteklediği belirtildi.