Siyaset Ak Parti erken kongre kararı aldı

Ak Parti erken kongre kararı aldı

30.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti sonbaharda yapmayı planladığı Büyük Kongre’yi 18 Ağustos’ta gerçekleştirme kararı aldı. Parti Sözcüsü Ünal, “14 Ağustos kuruluş yıldönümüyle kongremizi birlikte kutlamayı düşünüyoruz” dedi.

Ak Parti erken kongre kararı aldı

Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ak Parti’nin 12 Eylül’de gerçekleşmesi planlanan 6’ncı Olağan Büyük Kongresi’nin erkene çekildiğini ve 18 Ağustos’ta gerçekleşeceğini açıkladı. Ünal, “14 Ağustos kuruluş yıl dönümümüz ile 18 Ağustos kongremizi birleştirerek kutlamayı düşünüyoruz” dedi. AK Parti MKYK ve MYK toplantıları dün yapıldı. Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK toplantısı sonrası MYK toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Ünal, şunları söyledi:

Haberin Devamı

KONGRE 18 AĞUSTOS: Öncelikli olarak seçim koordinasyon merkezi başkanlığının seçim değerlendirmeleri çerçevesinde MKYK gerekli değerlendirmeleri yaptı. Teşkilat başkanlığımızın sunumu ve 6. Olağan Büyük Kongre hazırlıklarıyla ilgili önerisi değerlendirdi. 18 Ağustos Cumartesi günü kongremizin gerçekleştirilmesi kararı alındı. 15 Temmuz hazırlık faaliyetleri değerlendirildi. AK Parti olarak geçen yıl 15 Temmuz ruhunun yaşatılması için önemli çalışmalar yapmıştık. Yine aynı şekilde önümüzdeki günlerde partimizde oluşturacağımız bir komisyon ile etkinliklerimizi yapacağız. Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde diğer devlet kurumları kendi çalışmalarını gerçekleştirilecekler. 14 Ağustos kuruluş yıl dönümümüz ile 18 Ağustos kongremizi birleştirerek kutlamayı düşünüyoruz.

Haberin Devamı

DEĞİŞİKLİK YOK: OHAL ile ilgili pozisyonumuzu cumhurbaşkanımızı açıkladı. Pozisyonumuzda değişiklik söz konusu değil.

YEMİNDEN ÖNCE KARARNAME: Önümüzdeki hafta içerisinde bu KHK yetkisiyle yasalardaki ibarelere dönük çalışma yapıldı. Yemin töreninden önce KHK yayınlanacak. Ondan sonraki süreçte de cumhurbaşkanlığı kendi kararnamesini yani sistemin devreye girmesiyle 1 nolu cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlanacak.

BAKAN GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPAR: (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şehit cenazelerine CHP il başkanlarının protokole alınmaması yönündeki talimatı parti nasıl değerlendiriyor?) Seçimden sonra bir olay oldu. Ağrı’da bir bakkal AK Parti’ye oy verdiği için bölücü terör örgütü tarafından elektrik direğine asılarak vahşice infaz edildi. Sakarya’da bir köpeğe işkence edildiği için Türkiye’yi ayağa kaldırdık. Vicdanımızı kanattı. Ama PKK’nın terör örgütünün bölgede HDP oy kaybettiği için Ağrı’da işlediği bu vahşi cinayete HDP’den ya da CHP’den tek bir tepki geldi mi? Kim tarafından işlendiği biliniyor. Yıllardan beri bölgede demokratik siyasete fırsat vermeyen ve bunun siyasi uzantısı olan HDP’nin neler yaptığını biliyoruz. Ama bunun yanına CHP’nin de eklemlenmesini açıkça kabul edemiyoruz. Bu son olay karşısında CHP’nin tavrını, CHP’ye oy veren vatandaşlarımız da kabul etmiyorlar. Bakanın açıklamasına gelince, sayın bakan bu konuda gerekli açıklamaları yapar.

Haberin Devamı

Siyasetin malzemesi olmamalı

(Soylu’nun sözleri bireysel çıkış mı?) Türkiye terörle mücadele ediyor. İçişleri Bakanlığı da terörle mücadeleyi son derece başarılı şekilde sürdürüyor. İçişleri bakanımız, emniyet güçlerimiz, silahlı kuvvetler terörle mücadeleyi yürütürken bu sürece dönük bizim bazı tevillerde bulunmamız açıkçası doğru olmaz. Sayın İçişleri Bakanı bu tepkisini verirken neden böyle bir tepki verdi ve bu talimatın niteliği konusunda doğal olarak bu açıklaması da sayın bakana bırakmak gerekir. Bunu, birilerinin siyasetin malzemesi haline getirmesine müsaade etmemek gerekir.