Siyaset ‘Ak Parti gemisi artık su alıyor’

‘Ak Parti gemisi artık su alıyor’

05.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de demokrasi kültürünün yeşerdiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “25 Haziran’a kadar ömürleri kaldı. Dikta yönetimine karşı toplumsal hareket var. Ak Parti gemisi artık su alıyor” dedi

‘Ak Parti gemisi artık su alıyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale’den Ankara’ya dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları özetle şöyle:

Haberin Devamı

- ÇARKLARI TAMİR EDECEK: Muharrem (İnce) Bey, büyük başarı ile götürüyor kampanyasını, günün 10 saati çalışıyor. Genç, enerjik, dinamik, kendisinden emin. Bu ülkenin en iyi cumhurbaşkanlarından birisi olacak. Bozan ve işlemeyen bütün çarkları hem tamir edecek, hem de çalıştıracak.

- İNCE KAZANACAK: (Kamuoyu araştırmaları konusunda) Özel araştırma yaptırmadık. Alanda şunu görüyoruz, gidişattan memnun olmayan, çok geniş bir kitle var. Bu endişe büyüyor. O nedenle Muharrem Bey’in kazanacağı konusunda tereddüdümüz yok. Millet İttifakı, Meclis aritmetiğinde çoğunluğu alacak. Gelen araştırmalar bunu gösteriyor.

- İKİ YÜZLÜ: Türkiye dünyanın en yüksek faiziyle borçlanan ülkelerinden birisi. Sorumlu olarak dış güçleri gösteriyor. Bundan daha büyük bir saçmalık olur mu? Borç ödemek için dolar bulmaları gerekiyor. Doları nereden bulacaklar? Gidip lobilerden bunları isteyen kim? Bunlar. Bunlar dış güç değil mi? İsteme, neden istiyorsun? Hem gidip yalvarıyorsun, ‘bana dolar ver’ diye, hem bunları suçluyorsun. İki yüzlü siyaset. Son 16 yılda yabancılara ödedikleri faiz 151 milyar dolar. Yakayı faize kaptırmışlar.

Haberin Devamı

- YARDIMLAR KESİLMEYECEK: Sosyal yardımlar dağıtılırken şunu ifade ediyorlar; ‘Efendim hükümet değişirse sosyal yardımlar kesilir’. Hiçbir yardım kesilmeyecek daha fazlası dağıtılacak. Hiç kimse işsiz kalmayacak. Biz hiç kimsenin ekmeğiyle, aşıyla oynamayız.

- İKİNCİ TUR: (İkinci tura kalırsa yol haritanız ne olacak?) ‘Bütün gücü elimde toplayacak ve Türkiye’yi sopayla yöneteceğim’ diyen bir kişi var, bir de onun karşısında olanlar var. O siyasal partilerin liderleri ve adayları da ikinci turda kim kalırsa ona her türlü desteği vermeleri gerekir. Aksi halde söylemler samimi olmaz.

- İKTİDAR MİTİNG YAPAR MI? Temel (Karamollaoğlu) Bey açıkladı. Filistin dolayısıyla miting yapacaklardı. Telefonları dinlemişler, yurt dışına hemen haber veriyorlar, ‘miting yapacak muhalefet’ diye, oradan açıklama yaptı, ‘biz şu tarihte miting yapıyoruz’ diye. Düşünebiliyor musunuz? İktidar miting yapar mı? İktidar gereğini yapar. Miting yaptılar ne oldu, milletin gazını aldılar eski tas eski hamam devam ediyor. Açıkça iktidar halkı kandırdı bu konuda.

Haberin Devamı

- ÇÖZÜM BEKLİYORLAR: Özellikle STK, iş dünyası, odalar, borsalar ve sendikalarla oturup konuşurken basına kapalı bölümde iktidara yönelik eleştirileri daha net ortaya koyup, bizden çözüm bekliyorlar. Eskiden toplantılarda biz anlatırdık, dinlerlerdi, giderlerdi. Şimdi öyle değil. Bizim daha aktif olmamızı istiyorlar. Biz de anlıyoruz ki Ak Parti gemisi artık su alıyor.

- DEMOKRASİ GELECEK: Muhalefeti etkisiz kılmak istiyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar demokrasi kültürü bu topraklarda yeşerdi, ağacı kesseler de alttan yeni fidanlar çıkıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar. 25 Haziran’a kadar ömürleri kaldı. Sonra inşallah demokratik ortam olacak. Buna en çok ihtiyaç duyması gereken de Ak Parti seçmenidir. Haksızlıklara karşı gücü desteklerse kendi siyasi partisine ihanet etmiş olur. Bence 24 Haziran önemli bir fırsattır o seçmen de kendi partisini demokrasi platformuna çekmelidir.

Haberin Devamı

‘Telefonum dinleniyor’

“Genel başkan olduğumdan bu yana benim telefonlarım dinleniyor. Bizim parti yöneticilerinin de telefonları dinleniyor. Diğer partilerin de telefonları dinleniyor ve bu dinlemeler bir kişiye bilgi olarak akıyor. Hatta Erdoğan benim için, ‘Ey Kılıçdaroğlu, senin nefes alışını bile biz takip ediyoruz’ demişti. Doğru. Ona sürkeli bilgiler gidiyor. Türkiye bir istihbarat devleti oldu.”