Siyaset ‘AK Parti MKYK’da genişleme olacak’

‘AK Parti MKYK’da genişleme olacak’

23.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, partisinin yarın yapılacak 7. Olağan Büyük Kongre’sinde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin sayısında genişleme olabileceğini, bunun MKYK’nın ve delegelerin oylarına sunulabileceğini bildirdi.

‘AK Parti MKYK’da genişleme olacak’

 

CNN Türk’e konuşan Kandemir, partisinin 7. Olağan Büyük Kongre’sine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Tüzükte ve AK Parti MKYK’da yaşanacak değişikliklere yönelik soru üzerine Kandemir, “Genel Başkanvekilliği devam edecektir diye düşünüyoruz. Bunun dışında yeni birim ihdaslarını bir komisyon çalıştı, Genel Başkanımıza arz edeceğiz, uygun görürse eğer delegelerimize taşıyacağız. MKYK’da sayıda bir genişleme olacak gibi duruyor, bunu yine Cumhurbaşkanımız uygun görürlerse MKYK’nın ve delegelerimizin oylarına sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Kandemir, bir soru üzerine, HDP hakkında açılan kapatma davasını da, şöyle değerlendirdi: “HDP’nin kapatılma meselesi tüm demokrasilerde olabilecek bir mesele esasında. Bu ülke hukuk devleti, biz bununla da gurur duyuyoruz. Hukuk harekete geçmişse şimdi izleyeceğiz ve göreceğiz hukuk bir konuşsun istiyoruz.”