Siyaset AK Parti MYK türban gündemiyle toplandı

AK Parti MYK türban gündemiyle toplandı

18.10.2010 - 13:44 | Son Güncellenme:

.

AK Parti MYK türban gündemiyle toplandı

AKP Merkez Yürütme Kurulu(MYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda Başbakan Erdoğan’ın Kızılcahamam’da Grup Başkanvekillerine verdiği "başörtüsü sorununun çözümü" talimatı gündeme gelecek.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan Kızılcahamam’da düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı açılış konuşmasında türban sorununun çözümü için CHP’ye çağrıda bulunmuş ve grup başkanvekillerine çalışmaları başlatmaları talimatı vermişti. Erdoğan’ın bu talimatı üzerine toplanan grup başkanvekilleri konunun bugün yapılacak MYK’da gündeme getirilmesi ve ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi kararı aldı.

-KONSENSÜS SAĞLANIRSA MESELEYİ ÇÖZERİZ-

MYK toplantısı öncesi parti genel merkezine gelen Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak Başbakan Erdoğan’ın bir talimat verdiğini ve bu talimatı detaylandırmak ve içeriğini doldurmak için konuyu bugün tartışacaklarını söyledi. Bu konuda kendilerinin bir taslak çalışması olup olmayacağı yönünde ise MYK’dan sonra karar vereceklerini ve bir takvim yada yol haritaları olmadığını söyleyen Canikli, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bu konuda sayın Kılıçdaroğlu’nun referandum çalışmaları sırasında bazı açıklamaları ve taahhütleri oldu. Başörtü meselesini AK Parti’nin değil kendilerinin çözeceğini ifade etti. Biz de bunun üzerine gidiyoruz. Eğer bir konsensüs sağlanabilirse. Bakın diğer siyasi partiler MHP, BDP bu konuda olumlu görüş beyan ediyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da referandum çalışmaları sırasında olumlu görüşleri beyanları var. Eğer dörtlü bir konsensüs sağlanırsa meseleyi çözeceğiz inşallah. Bizim bir çalışmamız bir taslağımız yok."

Canikli atılacak adımların MYK sonrasında alınacak kararlara bağlı olduğunun altını çizerken, bu hafta içi CHP ile görüşmelerinin muhtemel olduğunu da dile getirdi. AKP Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ise konuyla ilgili "Daha henüz karar vermedik. Bugün ki MYK toplantısından sonra belli olacak. CHP ile görüşmemiz olasılık içinde" yanıtını verdi.

-TEK TİP ASKERLİK-

MYK Toplantısının bir diğer gündem maddesinin ise bu hafta Perşembe günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in Başbakan Erdoğan’a sunumunu yapacağı tek tip askerlik konusu olması bekleniyor. Grup Başkanvekilleri Canikli ve Bahçekapılı, MYK toplantısında Türkiye’nin gündemindeki meselelerin tartışıldığını, dolayısıyla bu konunun da gündeme gelebileceğini dile getirdi. Bedelli askerlik konusunda ise net bir şeyin olmadığı belirtilirken, konunun yine MYK’da tartışılabileceği dile getirildi.